Acasă STIRI SPORTIVE Bomba zilei în SuperLiga: FCSB l-a luat pe Baeten de la FCU...

Bomba zilei în SuperLiga: FCSB l-a luat pe Baeten de la FCU Craiova! Prima reacție a lui Gigi Becali.

239
0

FCSB a dat o nouă lovitură în mercato chiar în ziua în care începe SuperLiga: l-a transferat pe William Baeten de la FCU Craiova.

RECLAMĂ

FCSB l-a vândut pe Florinel Coman în Qatar pentru 5,25 milioane de euro, dar patronul Gigi Becali a făcut imediat un nou transfer de răsunet la FCSB. El s-a înțeles cu Adrian Mititelu pentru a-l cumpăra pe belgianul William Baeten, de la FCU Craiova.

Gigi Becali a plătit 300.000 de euro pentru 50% din drepturile federative ale lui William Baeten

Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, patronul FCSB va achita 300.000 de euro în schimbul a 50% din drepturile federative ale lui Baeten. Acesta mai fusese dorit și de CFR Cluj, la pachet cu Bauza, un alt star de care Mititelu s-a despărțit după retrogradarea în liga secundă.

„Încă negociem pentru Baeten. Sper să ne înțelegem. Dar cine v-a zis? Mititelu?”, a fost prima reacție a lui Gigi Becali, oferită în exclusivitate pentru FANATIK, când a fost întrebat despre transferul-bombă al zilei în SuperLiga.

Este o primă lovitură pe care Gigi Becali le-o dă rivalilor de la CFR Cluj în lupta la titlu, pentru că în urmă cu două-trei săptămâni Baeten era dat ca și transferat în Gruia, unde era cerut cu insistență de Dan Petrescu.

Mijlocașul belgian era dorit la FCSB încă din ediția trecută de campionat, când Gigi Becali îl anunța ca unul dintre cele 6-7 transferuri cu care să atace grupele Ligii Campionilor.

„E unul care îmi place și nici nu vă trece prin cap vouă. Pot să vi-l spun, îmi place de Baeten! Mie îmi place de el, vouă nu. Nimeni nu l-a lăudat, dar mie îmi place de el. Aleargă! Nu este extraordinar, superjucător, dar aleargă“, spunea Gigi Becali despre William Baeten înainte ca FCSB să devină campioană, iar FCU Craiova să ia drumul ligii secunde.

Părerea patronului de la FCSB nu este împărtășită însă și de Marius Șumudică. „Nu poate să joace niciodată la FCSB. Nu poate! Din punctul meu de vedere… Este un jucător de picior stâng, foarte lent… Ok, are o oarecare calitate, dar e lent, fără capacitate de efort. Și nu știu unde ar putea să joace”, a declarat Șumi la FANATIK SUPERLIGA în urmă cu aproape două luni, când auzise de interesul „roș-albaștrilor” pentru mijlocașul belgian.

Deși era unul dintre jucătorii cu care spera să dea o adevărată lovitură financiară, Adrian Mititelu a fost nevoit să-l vândă pe Baeten cu o sumă mult mai mică din cauza retrogradării în Liga 2 după un sezon catastrofal al lui FCU Craiova. Sezon în care Baeten a evoluat în 34 de partide și a înscris 6 goluri.

În afara lui Baeten, campioana României i-a mai transferat în această pauză competițională pe Marius Ștefănescu de la Sepsi, pe Daniel Popa de la U Cluj și pe David Kiki de la Farul. Pe lângă ei, lotul a mai fost completat și cu Malcom Edjouma și Alexandru Muși, jucători cărora le-a expirat împrumutul la Bari, respectiv Petrolul.

  • 550.000 de euro este cota de piață a lui William Baeten, conform Transfermarkt
  • 1.800.000 de euro a plătit Gigi Becali în această vară pentru transferurile de la FCSB: 1.200.000 de euro pentru Marius  Ștefănescu, 300.000 de euro pentru Daniel Popa și 300.000 de euro pentru 50% din William Baeten
  • sursa:https://www.fanatik.ro/bomba-zilei-in-superliga-fcsb-l-a-luat-pe-baeten-de-la-fcu-craiova-exclusiv-20752714

RECLAMĂ
Articolul precedentPetre Roman a fost audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei
Articolul următorGeorgiana Lobonț a ajuns la sapă! Artista a renunțat la tot pentru visul din copilărie