Vopsitul ouălor în perioada dinaintea Paștelui este o tradiție anuală care poate deveni costisitoare
atunci când folosim kiturile din comerț. În cazul în care doriți să vopsiți un număr mare de ouă, vă
punem la dispoziție câteva variante naturale, fără implicația chimicalelor, și mult mai ieftine.
Deși una dintre cele mai cunoscute metode este cea a folosirii frunzelor de ceapă, pentru a colora ouăle în verde, albastru, chiar și piersiciu, vă prezentăm și alte variante care implică folosirea legumelor și a fructelor. În cazul în care doriți o culoare mai aprinsă, trebuie să lăsați ouăle la înmuiat o perioadă mai lungă de timp. Astfel, puteți avea mai multe nuanțe de albastru, sau de verde, chiar și de galben și roșu.
De ce aveți nevoie
ouă fierte bine (se recomandă folosirea ouălor albe pentru culorile mai deschise)
oțet
sfeclă roșie (5 bucăți de mărime medie)
o varză roșie
jumătate de kilogram de spanac proaspăt
turmeric
5 sâmburi de avocado
o pungă mică de boabe de fasole neagră
câteva oale, în funcție de câte culori alegeți
recipiente de plastic pentru vopsea
clește de bucătărie sau linguri de metal mari
sursa https://sakaryabul.com/oua-vopsite-natural-cum-sa-vopsesti-ouale-in-5-culori-cu-legume-si-fructe-9948?fbclid=IwAR3PY5ZmM4hRWSDPDxkHsuUjmkuAHwf9bbTKAMNhotM67_GxZf3JEY6DRJ4