Acasă Life Style Greșeli pe care să le eviți când pregătești friptură de pui la...

Greșeli pe care să le eviți când pregătești friptură de pui la grătar

696
0

Ca să obții un piept de pui sau aripioare cu o textură perfectă și gust intens e indicat să ții cont de câteva reguli atunci când folosești grătarul. Courtney Rada, gazda show-ului „Carnivorous”, a vorbit cu cei de la Insider despre cele mai dese greșeli pe care le face lumea atunci când pregătește carne de pui la grill.

RECLAMĂ

Greșeli pe care sa le eviți când pregătesti pui la grătar

Asigură-te că temperatura nu este prea ridicată

Courtney Rada spune că nu trebuie să încingi prea tare grătarul.

„Dacă folosești un grill pe gaz, temperatura ideală este cea medie spre înaltă  — în jur de 180 de grade”. „Dar dacă folosești cărbuni ca să pregătești aripioare, împinge cărbunii într-o parte a grătarului, astfel încât puiul să fie gătit la căldură indirectă”. 

Nu lăsa grătarul deschis pentru că se pierde căldura 

Temperatura scade de fiecare dată când deschizi ușa grill-ului.

Termometrul pentru carne este cel mai potrivit pentru a afla dacă preparatele sunt gata. Trebuie să te asiguri că friptura a ajuns în interior la 76 de grade. Termometrul se introduce în partea cea mai groasă a bucății respective de carne.

Friptură de pui. Shutterstock

Așteaptă câteva minute înainte de a asezona carnea cu sosul preferat

Rada spune să lași câteva minute carnea pe grătar înainte de a adăuga marinata, mai ales dacă aceasta are un conținut bogat în zahăr, precum cea barbecue. 

„Sosul formează o crustă caramelizată, dar adăugându-l prea devreme, zahărul se va arde prea repede și va fi mult mai greu să-ți dai seama dacă s-a făcut carnea”.

Nu aglomera grill-ul cu alte alimente

E tentant să adaugi în acelasi timp cu carnea de pui și legumele sau fructele. 

„Asta înseamnă flăcări mai mari și un gust de ars al cărnii” , a explicat Rada.

Pieptul, aripioarele sau pulpele necesită se gătesc la temperaturi diferite

Dacă pregătești piept de pui, întoarce-l de patru ori.

„Un piept de pui gătit corect se va dezlipi usor de pe grătar”, a spus Rada. 

Friptură de pui. Shutterstock

Pentru a evita să usuci carnea, las-o să se odihnească înainte de a o tăia

Bucățile mici au nevoie de 5 minute, însă un pui întreg, de 15 – 30 de minute.

Curăță de fiecare dată grătarul. Face diferența

E crucial pentru un gust perfect.

Cea mai nouă „bijuterie” din New York: „Little Island”, parcul plutitor de 260 de milioane de dolari

RECLAMĂ
Articolul precedent„Am fost scoasă la vânzare online pentru că sunt musulmană”. Șocul trăit de zeci de femei care s-au văzut trecute la „oferta zilei”
Articolul următorFulgy, fiul Clejanilor, plasat în arest la domiciliu! Decizia luată în urmă cu puțin timp de magistrați