Stând acasă în această perioadă și încercând să limităm cât mai mult mersul la magazin, iată o rețetă pentru a prepara drojdia, care ajută la preparea pâinii de casă.
Căutați în bucătărie fructe uscate: struguri, stafide, prune, caise. Sunt bune și fructele prospete, dar este cel mai bine să le lăsați nespălate… deși, având în vedere situația actuală, nu ar fi cel mai înțelept lucru.
Luați-vă fructele, adăugați-le într-un borcan și adăugați un pic de apă. 2 sau 3 linguri (30-40 ml) este mai mult decât suficient. Dacă agitați fructele, veți observa că apa devine ușor înnorată. Aceasta este drojdia!
Adăugați o masă egală de făină în acest amestec. Dacă nu aveți o cană de măsurat, adăugați suficientă făină pentru a face un aluat slab și umed. Făina veche este in regulă. Făina albă este perfecta. Nu trebuie să fie organică, nu trebuie să aibă mult gluten.
După ce este gata acest amestec, va trebui să așteptați 12 ore, după care veți remarca cum mixtura creează bule.
După 24-48 de ore, luați un pic din compoziție, adăugați 30-40 ml de apă și făină și repetați operațiunea.
Aceasta poate fi folosită în rețeta pâinii de casă.
Nu este o rețetă dificilă, tocmai de aceea este foarte ușor să încercați s-o urmați, deoarece amintiți-vă că drojdia este peste tot!
Sursa: perfecte.ro