Ingrediente:
- 500 g somon
- 2 cm ghimbir, ras
- 2 căței usturoi, tocați
- 1 lingură sos de chili dulce
- 1 lingură oțet de orez
- 1 1/2 lingură miere
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingură ulei de susan
- semințe de susan
- ceapă verde, tocată
Mod de preparare:
Într-un castron mic, amestecă ghimbirul cu usturoiul, sosul de soia, sosul de chili dulce, oțetul de orez, mierea și uleiul de susan. Taie somonul în patru bucăți egale, apoi condimentează, după gust, cu sare și piper.
Pune bucățile de somon într-un castron, toarnă marinada cu sosul de soia, acoperă, apoi lasă la marinat timp de cel puțin 30 de minute sau chiar în cursul nopții.
Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătește o tavă cu hârtie de copt, apoi amplasează bucățile de somon. Dă la cuptor timp de 15-20 minute. Din 5 în 5 minute, mai adaugă puțină marinadă pe deasupra, cu o pensulă.
La final, decorează cu semințe de susan și cu ceapa verde tăiată. Pentru a te bucura de gust cel mai bine, servește cald, cu puțin orez și legume.