Home Life Style Simptome de depresie pe care să le urmărești la cei dragi. Ce...

Simptome de depresie pe care să le urmărești la cei dragi. Ce este de făcut când apar

99
0
loading...

Depresie a ajuns să fie atât de întâlnită în rândul oamenilor de pe întreg mapamondul, încât este cunoscută în prezent ca „boala secolului”. Ceea ce trebuie să știți este că o astfel de tulburare nu trebuie deloc ignorată. De aceea, atunci când observați că cei dragi prezintă simptome specifice, trebuie să luați imediat măsuri.

loading...
loading...

Conform specialiștilor, depresia este de două ori mai întâlnită în cazul femeilor decât în cel al bărbaților. Principalele simptome sunt schimbările din obiceiurile alimentare, scăderea libidoului, probleme în ceea ce privește somnul, sensibilitatea sânilor, balonare, migrene și dar și tendința de a se gândi foarte mult la evenimente urâte.

Simptome de depresie la bărbați

Bărbații resimt astfel această tulburare. Există posibilitatea ca din cauza ei aceștia să se concentreze mult mai greu chiar și la lucrurile banale, să simtă nevoia de a plânge, dar se pot confrunta și cu probleme în partidele de amor.

Simptome de depresie la vârstnici

La vârstnici putem recunoaște depresia prin stările lor de confuzie, de tristețe, pierderea apetitului, sentimentul de singurătate, oboseală, neglijare în ceea ce privește igiena și lipsa motivației. Se poate ajunge și la gânduri suicidale!

Și copiii pot suferi de depresie

Depresia poate fi întâlnită, din păcate, și în cazul copiilor. Cei care suferă de această boală preferă să se retragă de lângă ceilalți copii și să nu se mai joace cu ei, să zâmbească foarte rar și să devină ușor iritabili.

Simptome de depresie postpartum

Simptomele depresiei post-partum sunt ușor de recunoscut. Femeile care se confruntă cu ea suferă de insomnii, simt o oboseală majoră, se enervează mult mai ușor și întâmpină chiar și dificultăți în a se atașa de nou-născut.

Atenție! Simptome de depresie severă care nu trebuie ignorate niciodată

Depresia severă e identificată prin lipsa de energie constantă, insomnii, stare depresivă, stare permenantă de agitație sau de stângăcie, sentimentul că ai fi inutil, probleme de concentrare.

Ce trebuie să faci când cineva are simptome de depresie

Atunci când observi că cineva se confruntă cu depresia trebuie să-l ajuți imediat. Mai întâi, ai putea să-l faci să vorbească despre problemele lui, pentru a se descărca, ca mai apoi să-l susții să meargă la un specialist în sănătate mintală.

Ce este depresia și ce urmări poate avea

Depresia este cunoscută ca fiind cea mai răspândită stare psihică patologică. Aceasta se manifestă de cele mai multe ori prin stări de tristețe, lipsa dorinței de comunicare și limitarea concentrării. Netratată la timp, depresia poate avea efecte grave asupra sănătății, existând, spre exemplu, un risc crescut de dependențe.

loading...
loading...