Home Life Style Riscurile grăsimii din jurul taliei și cum să scapi de ea

Riscurile grăsimii din jurul taliei și cum să scapi de ea

216
0
loading...

Multe dintre noi și-ar dori un abdomen plat și tonifiat, în special pentru că sezonul costumelor de baie se apropie cu pași grăbiți. Pe lângă aspectul estetic, nu trebuie să ignorăm nici faptul că prea multă grăsime pe abdomen vine la pachet cu riscuri pentru sănătate.

loading...
loading...

Iată care sunt cele mai mari dintre ele și cum să scăpăm de acest țesut adipos în mod eficient, potrivit andreearaicu.ro.

1. Crește riscul de apariție a diabetului

Când ești tânără și sănătoasă, fără simptome care ar putea anunță o afecțiune serioasă, ignori avertismente precum cele legate de diabet. În fond, nu mănânci chiar atât de multe dulciuri și doar ești puțin supraponderală, nu- i așa? Ei, bine, grăsimea care se dezvoltă în mod special pe abdomen a fost asociată de mai multe ori cu riscul crescut de diabet tip 2. Așadar, dacă observi că, atunci când te îngrași, majoritatea surplusului se depozitează în zona abdomenului, încearcă să slăbești până ajungi la greutatea ta normală și sănătoasă.

2. Te predispune la boli ale inimii

Grăsimea de pe abdomen nu este doar țesut adipos aflat imediat sub piele. Grăsimea se poate depune și în straturile mai adânci, respectiv în jurul organelor interne. Studiile arată că femeile cu mai multă grăsime în jurul taliei au un risc crescut de dezvoltare a afecțiunilor cardiovasculare și prezintă șanse mari mari de deces în urmă bolilor de inima, mai mult decât bărbații.

3. Crește riscul de dezvoltare a anumitor forme de cancer

Grăsimea de pe abdomen și, în general, supraponderabilitatea și obezitatea reprezintă riscuri serioase pentru sănătate. Un corp cu prea multe kilograme în plus are riscuri mai mari de a dezvoltă diverse tipuri de cancer. De exemplu, femeile cu grăsime acumulată în jurul taliei pot avea șanse mai mari să fie diagnosticate cu cancer mamar sau ovarian.

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen?

1. Fă mai multă mișcare

Un stil de viață activ te poate ajută enorm să diminuezi grăsimea de pe abdomen și nu numai. Dacă nu ai motivația necesară pentru a merge la sala sau pentru a alerga în parc, poți începe printr-un program special de fitness dedicat zonei abdomenului.

2. Fii mai atentă la alimentația ta

Nu poți scapă complet de grăsimea din jurul taliei fără o alimentație corectă. Pentru început, încearcă să reduci semnificativ consumul de sucuri dulci și carbogazoase, dulciuri și patiserie. Apoi, redu cantitatea de carbohidrați și crește cantitatea de fructe și legume proaspete. Nu numai că vei reuși să slăbești sănătos, dar te vei simți mult mai ușoară, mai energică și mai fericită!

3. Dormi suficient și gestionează-ți stresul

Ritmul circadian are multe de spus când vine vorba atât despre silueta, cât și despre sănătate. Dacă te culci la ore târzii, te trezești devreme și nu pui preț pe rutină ta de somn, vei fi mult mai tentată să mănânci dulciuri și fast food. În plus, vei fi mai sedentară și, prin urmare, te vei îngrășa din ce în ce mai mult.

În schimb, dacă te vei odihni bine și vei fi relaxată, nivelul de cortizol va scădea, iar tu vei fi mai activă și vei putea face alegeri alimentare corecte.

Sursa: andreearaicu.ro

loading...
loading...