Home CoronaVirus Ne așteaptă noi restricții în luna decembrie? Anunțul lui Raed Arafat: „Trebuie...

Ne așteaptă noi restricții în luna decembrie? Anunțul lui Raed Arafat: „Trebuie să înțelegem”

314
0
loading...

Raed Arafat a anunțat că luna decembrie nu va fi una prea aproape de normalitate, fiind așteptată o creștere a cazurilor de coronavirus în România. Șeful DSU susține că se vor impune noi restricții dacă cetățenii nu vor înțelege situația în care ne aflăm la acest moment.

loading...
loading...
  • Cum va arăta luna decembrie în România
  • Raed Arafat avertizează
  • Ne așteaptă noi restricții?

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat în această seară că luna decembrie nu va deloc așa cum românii erau obișnuiți. Restricțiile se vor menține până ce epidemia o va lua pe o pantă descendentă, deși Raed Arafat consideră că acest lcuru nu este posibil dacă românii nu vor respecta interdicțiile impuse.

Decembrie, o lună plină de restricții în România

Raed Arafat a declarat că epidemia de coronavirus din România va fi în continuă creștere chiar și în luna decembrie, după aproape un an de la apariția virusului în lume. Secretarul de stat este de părere că noi restricții sunt necesare, în speranța că numărul de cazuri va scădea.

“Se iau măsuri ca să reducem impactul. Dacă nu reușim să ținem sub control, peste o lună vom lua alte măsuri. Noi sperăm să nu fie așa. Nu poți închide transportul în comun, de aia am modificat programul, să reducem răspândirea în acest mod. Va continua creșterea o perioadă. Măsurile luate acum vor fi evaluate peste 14 zile. Eu cred că va continua creșterea o perioadă, dacă nu vom contribui cu toții la respectarea măsurilor. Scăderea depinde de implicarea fiecărei persoane”, a declarat Raed Arafat, în cadrul unei emisiuni TV.

Raed Arafat, despre protestele din București: „Oamenii sunt nemulțumiți”

Întrebat ce părere are despre protestele izbucnite în această seară în Capitală, Arafat a susținut că ține de lipsa înțelepciunii. Nemulțumirile cetățenilor au dus la violențe în stradă, însă toate regulile impuse au fost decise pentru ca infecția să se oprească din a mai face victime, după cum a declarat secretarul de stat.

“Eu cred că în acest moment înțelepciunea trebuie să primeze. Înțeleg fiecare persoană care este nemulțumită, dar la un moment trebuie să înțelegem că dacă eu nu respect, ceilalți nu, nu vom mai avea măsuri pentru a reduce impactul. Nu e suficient să le aplice 10% din populație. Trebuie să le aplice toți, altfel vom ajunge să luăm măsuri mai dure, dacă nu înțelegem. Cât privește luna decembrie, orice cifră este o speculație, dar va trebui să aplicăm măsurile. Cu siguranță, luna decembrie nu va fi o lună de întoarcere la normalitate”, a mai adăugat Raed Arafat.

Astăzi, în România, au fost înregistrate nu mai puțin de 6.752 de noi cazuri în ultimele 24 de ore.

Sursa: spynews.ro

loading...
loading...