Compotul de sfeclă roşie este o reţeta tradiţională rusească extrem de eficientă şi utilă în tratamentul multor boli, întrucât conţine
multe componente ce activează şi revitalizează ficatul, rinichii şi intestinele. Această reţetă se obţine prin simplă fermentare.
Rezultatele unor cercetări medicale arată faptul că un consum regulat de compot de sfeclă roşie previne dezvoltarea tumorilor
maligne, datorită acţiunii îmbunătăţite a ficatului ce face posibilă
curățarea organismului de toxine şi de alte „deşeuri”, îndepărtând constipaţia şi alte probleme cu intestinele.
Medicina tradiţională rusă consideră compotul de sfeclă roşie drept cel mai bun medicament non-medical pentru hipertensiune arterială,
deoarece normalizează tensiunea arterială pentru o perioada
mai lungă de timp şi este extrem de util în tratamentul aterosclerozei.
Potrivit secretele.com, metoda de preparare este foarte simplă. Iată cum se face compotul din sfeclă roşie :
Ingrediente:
sau neagră
200 grame de zahăr (zahărul se poate înlocui cu miere, aceeaşi cantitate)
100 grame de stafide
Mod de preparare:
Sfecla spălată şi curăţată de coajă se taie cubuleţe nu foarte mari (cum se vede în imagine) şi se aşază în borcan. Adăugaţi apoi stafidele,
cele 2 linguri de făină şi zahărul sau mierea.
Umpleţi borcanul cu apă fiartă şi răcită, amestecând
foarte bine conţinutul.
Acoperiţi borcanul cu un tifon, astfel încât să poată să respire. Se lasă la temperatura camerei timp de 6-7 zile.
În timul acestor zile este necesar să
amestecaţi conţinutul de 2-3 ori pe zi, iar dacă este necesar, îndepărtaţi spuma.
După scurgerea celor şapte zile se agită amestecul
bine, apoi se strecoară prin tifon şi astfel veţi obţine compotul de sfeclă roşie.
Consum şi depozitare:
Consumă 3-4 linguri de trei ori pe zi, înainte de mese.
În 20 de zile vă veţi alege cu un ficat curăţat şi pregătit să
lupte cu toxinele. Luaţi o pauză de trei luni şi repetaţi tratamentul pentru a va menţine sănătoşi şi liberi de orice depozite toxice.
Compotul se păstrează pe toată perioada la frigider.
1 borcan de sticlă de 3 litri
700 de grame de sfeclă roşie decojită
2 linguri de făină de secară