Contractarea bolilor cu transmitere sexuală prin sex oral este posibilă? Specialiștii spun că nu există sex 100% sigur. Aşadar, sexul oral oferit şi primit nu te fereşte de contactarea unei boli cu transmitere sexuală. Dimpotrivă! În urma unei partide de sex oral te poţi alege cu o boală venerică.
De ce există riscuri în cazul sexului oral?
Simplul contact dintre zona bucală şi zona genitală prezintă riscuri. Atât în cazul femeilor cât şi în cazul bărbaţilor, sexul oral oferit sau primit nu este sigur. În cazul felaţiei, femeia poate contacta o boală dacă lichidul pre-ejaculator sau sperma partenerului este infectată. Şi secreţiile vaginale sau menstra sunt purtătoare de viruşi şi bacterii. Aşa că şi un bărbat poate contacta o boală.
Un alt factor de risc îl reprezintă rănile deschise din zona bucală şi cea genitală. Dacă tu sau partenerul tău aveţi o inflamaţie, un herpes, o rană care supurează în zonele amintite sau dacă vă sângerează gingiile, puteţi transmite şi contacta boli pe aceste căi.
Cum reduci riscul de contactare a unei boli prin sex oral?
Oricât de exagerat ar suna, protejează-te chiar şi în timpul unei partide de sex oral. Riscurile cresc dacă îl practici cu un bărbat cunoscut recent sau care îţi este infidel. Există prezervative destinate bărbaţilor, dar şi femeilor, confecţionate special pentru sexul oral.
sursa: click