Acasă Stiri Faci shopping online? Iată ce să faci când primești colet din China

Faci shopping online? Iată ce să faci când primești colet din China

439
0

Facem tot mai des cumpărături online, din comoditate sau lipsă de timp. Site-urile din China au devenit, în ultimii ani, tot mai apreciate de cumpărătorii din România. Și pentru că foarte mulți români iau astfel contact cu marfa din țara unde a izbucnit epidemia de coronavirus, autoritățile au emis un set de măsuri în acest sens.

RECLAMĂ

În prezent, există informaţii limitate privind modalitatea de transmitere și rezistenţa în mediu a acestui virus. Se presupune că virusul se transmite predominant prin picături de secreţii respiratorii (în cursul strănutului, tusei).

Coronavirusul nu se poate transmite prin colete

Deși s-a observat faptul că acest virus necesită un contact strâns pentru transmiterea interumană, nu este exclusă posibilitatea transmiterii și prin contact cu suprafeţe /obiecte care au fost contaminate cu secreţii respiratorii provenite de la o persoană infectată. Totuși, având în vedere rezistenţa redusă a coronavirusurilor în mediu, ele fiind virusuri fragile, se presupune că, și în cazul noului coronavirus, este puţin probabilă transmiterea prin intermediul coletelor internaţionale (via avion sau pe cale navală), ţinând cont de timpul lung de procesare și transport.

Ce să faci atunci când primești colet din China

Cu toate că riscul infecţiei cu noul coronavirus în urma contactului cu un colet venit din China este extrem de redus, luarea de măsuri de protecţie personală este binevenită.

Institutul Național de Sănătate Publică a lansat, marți, un set de măsuri pentru persoanele care primesc colete din China.

– Curăţarea suprafeţei obiectului/obiectelor cu dezinfectanţi uzuali (pe bază de alcool etilic 70% sau clor);

– Spălarea IMEDIATĂ a mâinilor cu apă și săpun după manipularea obiectelor presupus a fi contaminate.

2019 nCoV (noul coronavirus) este o nouă tulpină de coronavirus, înrudit genetic cu celelalte coronavirusuri cunoscute (ca SARS). Deocamdată nu există un vaccin împotriva coronavirusurilor, prin urmare măsurile de prevenire a infecţiei sunt esenţiale.

Până acum, coronavirusul a ucis peste 100 de oameni și a infectat peste 4.000. Virusul a ajuns și în Europa. Franța și Germania sunt țările în care au fost confirmate cazuri de infectări.

Sursa: click

RECLAMĂ
Articolul precedentUnele persoane cred că bolile venerice nu se iau prin intermediul sexului oral. Fals!
Articolul următorDe ce e bine să bem lapte de capră. Cura benefică pentru sănătatea oaselor