Acasă STIRI SPORTIVE Probleme pentru Laurențiu Reghecampf! Cele două posturi care îi creează mari bătăi...

Probleme pentru Laurențiu Reghecampf! Cele două posturi care îi creează mari bătăi de cap lui antrenorului de la Universitatea Craiova

449
0

Majoritatea rivalilor din Liga I îl invidiază pe Laurenţiu Reghecampf pentru lotul de care dispune la Universitatea Craiova. „Craiova poate să alinieze trei echipe de play-off” spunea, impresionat, Ionuţ Chirilă, antrenorul Clinceniului, când a întâlnit formaţia din Bănie. În ciuda lotului destul de numeros, cu multiple variante pe fiecare poziţie, Laurenţiu Reghecampf are probleme serioase pe două posturi, cel de fundaş dreapta şi cel de mijlocaş la închidere.

RECLAMĂ

Variante ar fi, problema este că niciunul dintre cei folosiţi nu au confirmat în turul sezonului regular. Reghecampf n-a fost mulţumit deloc de prestaţiile jucătorilor utilizaţi pe aceste posturi, dovada fiind că a încercat alte variante de la meci la meci şi a apelat chiar la improvizaţii. Ca fundaş dreapta, oltenii aveau două variante „de bază”: Ştefan Vlădoiu şi Antoine Conte, dar cei doi au fost ori accidentaţi, ori n-au dat randamentul scontat.

Vlădoiu şi-a trecut în cont erori majore, decisive, care au costat formaţia din Bănie puncte importante, unul dintre meciurile de coşmar fiind cel de pe teren propriu cu FC Botoşani. Astfel, Reghecampf a testat în acea zonă mai multe variante, a apelat la experimente, iar pe final de sezon postul a fost ocupat de mijlocaşul Mihai Căpăţână. Asta după ce au fost încercaţi acolo: Antoni Ivanov, Alex Câmpanu, Vladimir Screciu sau Mihai Bălaşa.

Transferaţi în acest sezon la Universitatea Craiova, tocmai pentru a rezolva problemele suscitate de aceste două poziţii, fundaşul dreapta francez Antoine Conte şi mijlocaşul Alexandru Creţu au dezamăgit. Mai mult accidentat, Conte a jucat puţin şi când a jucat a făcut-o prost. Jucătorul de 27 de ani a fost de-a dreptul hilar în câteva dispute, pasând cu predilecţie la adversari, iar în ultima perioadă a ieşit din calcule din cauza accidentării, el fiind trimis pentru un control amănunţit la Barcelona.

Şapte fundaşi dreapta şi şase închizători a încercat Reghecampf

Adus de Universitatea după ce a fost dat afară de Gigi Becali de la FCSB (iar tot ce a avut sau are legătură cu FCSB este apetisant pentru Mihai Rotaru, finanţatorul oltenilor), mijlocaşul Alexandru Creţu nu a dat satisfacţie nici la echipa din Bănie, unde a avut evoluţii slabe, iar Reghecampf l-a înlocuit aproape de fiecare dată, ori l-a trecut pe banca de rezerve.

Alexandru Mateiu şi Matteo Fedele au fost şi ei trecuţi pe linie moartă, prinzând foarte rar şi lotul de 20. „Mateiu este accidentat de două săptămâni, dar în acelaşi timp şi el trebuie să facă mai mult pentru a ajunge să se bată cu cei aflaţi pe postul lui” explica Reghe ieşirea din schemă a lui Mateiu.

Dacă pe postul de fundaş dreapta i-a utilizat pe: Vlădoiu, Conte, Bălaşa, Căpăţână, Ivanov, Câmpanu şi Screciu, Laurenţiu Reghecampf i-a folosit ca mijlocaşi la închidere pe: Creţu, Mateiu, Nistor, Fedele, Căpăţână, Bălaşa, dar nu şi pe Vlad Screciu, care a mai jucat în faţa apărării o perioadă. Uneori, Reghe a ales să joacă fără un închizător clasic, trimiţându-l în faţa apărării pe Dan Nistor.

Căpăţână a ajuns fundaş dreapta, iar Bălaşa, închizător

În ultima rundă a turului, „găselniţa” de pe postul de fundaş dreapta, Mihai Căpăţână, a fost cel care l-a şi scăpat din marcaj pe Adrian Petre, la unicul gol al meciului dintre Farul şi Universitatea Craiova. Tot la acest meci, cu Farul, Reghecampf a apelat la o altă improvizaţie, folosindu-l în premieră ca mijlocaş central pe Mihai Bălaşa. Prestaţia acestuia n-a fost neapărat una slabă, dar el a fost înlocuit cu Alexandru Creţu în repriza secundă, iar acesta din urmă a fost din nou depăşit de situaţie.

„Schimbările pe care le-am făcut n-au adus absolut nimic… ba mai mult, au adus un minus. O să discut cu jucătorii, o să analizăm, nu e normal” avea să declare Reghecampf la finalul partidei de la Ovidiu, vizibil nemulţumit de cei care au venit de pe bancă, în special Creţu, Câmpanu şi Koljic.

Reghecampf şi-ar dori un mijlocaş la închidere de valoare, dar deja i-a fost îndeplinită solicitarea din vară, de a-l aduce pe Alexandru Creţu, iar acesta a deziluzionat. „Sunt bucuros că a venit Creţu, le mulţumesc celor din conducere că l-au adus” spunea Reghe, la momentul transferului lui Creţu, jucător plătit în Bănie cu 12.000 de euro pe lună.

sursa:https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/probleme-pentru-laurentiu-reghecampf-cele-doua-posturi-care-ii-creeaza-mari-batai-de-cap-lui-antrenorului-de-la-universitatea-craiova-19362881?fbclid=IwAR20r-ySTNwVs6qND7xIjW15gAsMZzVtsJRD9e68IiOs_xouuGZDVxNR_No

RECLAMĂ
Articolul precedentVictor Pițurcă continuă războiul cu Adrian Mititelu: „Am mers la TAS!”. De ce crede că va câștiga procesul de 7 milioane de euro
Articolul următorCrimă oribilă la Botoșani. O femeie și-a ucis fratele imobilizat la pat cu o cruzime ieșită din comun. Polițiștii, șocați de ce au găsit la fața locului