Home Stiri Pesta porcină continuă să facă ravagii în prag de sărbători. Noi localități...

Pesta porcină continuă să facă ravagii în prag de sărbători. Noi localități în care au fost depistate focare

182
0
loading...

Pesta porcină continuă să afecteze gospodăriile doljenilor. Alte localități au fost depistate cu pestă porcină, iar inspectorii DSV intervin zilnic. Mii de porci au fost uciși în întreg județul. 

loading...
loading...

În prag de sărbători, fermii rămân fără porci, care sunt uciși preventiv sau nu. De altfel, crescătorii de porci sunt obligați să anunțe medicul veterinar din localitate dacă observă că animalul este bolnav. 

Sute de focare de pestă porcină au fost în total. Altele noi au apărut, iar gospodarii rămân fără porcii pe care trebuiau să-i sacrifice de Crăciun.

“În total au fost 242 de focare, în 65 de localități. Până acum au fost stinse 175 de focare, în 41 de localități. În acest moment există 67 de focare active. Alte focare noi au apărut în localități precum Goiești, Booveni, Șimnicu de Sus, Vârvoru de Jos sau Piscu Nou. În total, în întreg județul au fost infestați de pestă porcină 8.387 de porci. În 23 de localități au fost uciși preventiv 5.175 de porci”, potrivit purtătorului de cuvânt DSV, Costică Retea.

Reprezentanții DSV Dolj transmit că fermierii trebuie să anunțe din timp medicul veterinar, pentru că această perioadă este una aglomerată.

Sursa: ziar de craiova

loading...
loading...