Acasă Stiri Percheziţii la directorii din primăria lui Radu Mazăre

Percheziţii la directorii din primăria lui Radu Mazăre

554
0

Procurorii au reluat, marţi, percheziţiile în dosarul de mită a edilului Radu Mazăre. Ei anchetează, în a treia zi de Paşte, directorii din primăria Constanţa.

Procurorii DNA au reluat ancheta în dosarul de mită a lui Radu Mazăre. Marţi, mai multe percheziţii au fost făcute,  vizaţi fiind directorii de la Cadastru.

RECLAMĂ

Viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat, pentru replicaonline.ro, faptul că nu se fac percheziţii la primărie. În schimb, percheziţiile au loc la arhitectul şef Elena Luiza Tănase, din cadrul Primăriei Constanţa – Direcţia de Urbanism, precum şi la societatea Stan Creative Studio.

DNA a confirmat faptul că percheziţiile au fost efectuate în dosarul pe care îl are primarul Radu Mazăre.

„Ca urmare a autorizării de către instanța competentă, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție efectuează percheziții domiciliare în trei locații situate în municipiul Constanța, niciuna dintre locații nefiind sediul vreunei instituții publice. Perchezițiile au fost efectuate în cauza penală în care MAZĂRE RADU ȘTEFAN, MAZĂRE ALEXANDRU și MORGENSTERN AVRAHAM sunt cercetați pentru fapte de corupție”, se arată în comunicatul procurorilor anticorupţie.

În 18 aprilie, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins contestaţia DNA şi au decis ca primarul Constanţei, Radu Mazăre, să fie cercetat în stare de libertate, sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită şi fals în declaraţii.

Procurorii susţin că, în anul 2011, omul de afaceri Morgenstern Avraham, reprezentantul SC Shapir Structures SRL, i-a oferit lui Radu Mazăre, prin intermediul lui Elan Schwartzenberg, suma totală de 175.000 de euro pentru a facilita câştigarea de către acea societate, în condiţii avantajoase, a licitaţiei având ca obiect contractul de construire a Campusului social ‘Henri Coandă’ în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).

Banii au fost trecuţi prin conturile mai multor societăţi offshore şi au ajuns în final la Radu Mazăre şi fratele acestuia, Alexandru Mazăre, potrivit DNA.

Potrivit DNA, aceste sume de bani au fost oferite primarului Radu Mazăre pentru ca acesta să efectueze o serie de demersuri, unele intrând în atribuţiile sale de serviciu – iniţierea unor hotărâri de Consiliu Local -, altele în afara atribuţiilor de serviciu, cum ar fi consilierea reprezentantului Shapir Structures, Morgenstern Avraham, în cadrul a numeroase întâlniri avute de cei doi pe parcursul desfăşurării procedurii de achiziţie.

Anchetatorii afirmă că unele dintre cele mai importante demersuri efectuate de primar în favoarea societăţii Shapir Structures au fost cele prin care, la solicitarea lui Morgenstern Avraham, a fost aprobată creşterea valorii contractului de achiziţie cu suma de 3.722.910 lei fără TVA – circa 900.000 de euro, adică de la 37.241.120 lei, cât a fost valoarea estimată de autoritatea contractantă la publicarea anunţului de achiziţie publică, la 40.964.030 lei, cât a fost oferta financiară a societăţii Shapir. sursa: romaniatv.net

RECLAMĂ
Articolul precedentPrimăria dă o altă faţă Craiovei
Articolul următorPonta şi Dragnea au inspectat, cu barca, mai multe zone inundate din Teleorman