Acasă Stiri Locuiește într-o casă veche de 150 de ani și primește zilnic zeci...

Locuiește într-o casă veche de 150 de ani și primește zilnic zeci de oameni! Se încălzește la sobă, nu are curent, dar duce o viață fericită! „Mie-mi pare bine că mă caută cineva”

475
0

În localitatea Răstoici, o bătrână de 94 de ani trăiește într-o căsuță de poveste veche de 150 de ani, dar puțin cunoscută publicului larg! Casa este  atât de veche că a devenit monument istoric, iar mama Iulica spune că n-ar da-o niciodată!

RECLAMĂ

Locuiește într-o singură cameră, fără electricitate și se încălzește cu lemne la o sobă mică. Casa include două componente de mare valoare și extrem de rare: cuptor cu horn arhaic și băbătia din tindă. Casa are mobilă originală care datează de la începutul secolului XX. Zilnic vin vizitatori din țară și din străinătate, iar bătrânica îi primește bucuoasă de fiecare dată

Eu cred că nu este zi să nu oprească mașini să o fotografieze. De multe ori zic: asta-i vila me’. Mulți mi-au spus să pun taxa la intrare, dar mie-mi pare bine că ma caută cineva, nu sa plăteasca”, spune batrana, cu voce blanda.

“Casa Morarului”, asa cum este ea denumita, apare pe lista monumentelor istorice, pentru ca tatal batranei a fost morar.

Sursa: antena1

RECLAMĂ
Articolul precedentBătrân de 74 de ani arestat, după ce a încercat să batjocorească o fetiţă de 5 ani, la Brăila
Articolul următorAndreea Marin: «Mi-au scos 800 de grame de tumoră, doi pumni de celule crescute haotic pe corpul meu»