Acasă Stiri Înșelătoria pusă la cale de vânătorii de accidente, pe seama victimelor

Înșelătoria pusă la cale de vânătorii de accidente, pe seama victimelor

315
0

Răniţi pe şosele şi victime în afacerea vânătorilor de accidente! Este trauma dublă trăită de tot mai mulţi români, racolaţi chiar de pe patul de spital de diferite asociaţii care le promit despăgubiri. Puţini ştiu însă că riscă să piardă mii de euro, dacă nu-şi dau seama ce semnează. Grav e că astfel de asociaţii obţin date personale la care, teoretic, nu au acces decât Poliţia şi medicii. 

RECLAMĂ

Orice impact cu victime poate intra în atenţia „vânătorilor de accidente”. Care îi contactează pe răniţi uneori chiar pe patul de spital, cu o promisiune: că vor obţine pentru ei despăgubiri din partea firmelor de asigurări. 

Tata a fost foarte grav accidentat. A stat în comă de gradul trei şi patru, 33 de zile. I-au spus că se dau despăgubiri, să încheie un contract ca să primească despăgubiri în calitate de victimă în accident rutier”, spune fiica unei victime dintr-un accident rutier.

Victimele primesc doar o parte din suma obţinută în instanţă. Restul banilor merg în conturile asociaţiei care le reprezintă. În plus, contractul ascunde o capcană. 

CĂTĂLIN CODESCU, Asociația Victomelor Accidentelor Rutiere: Nu se pot razgandi pentru ca acele contracte sunt, au o clauza in baza careia daca se razgandesc la mai mult de 10 zile dupa semnarea contractului, sunt obligati sa plateasca o suma de 5 mii de Euro, plus TVA.

Directorul asociaţiei pentru protecţia victimelor accidentelor rutiere spune că în ultima lună au fost înregistrate cel puţin 8 cazuri de acest gen în toată ţară. Şi nu de puţine ori, cei care îi ademenesc pe pacienţi se dau drept membri în asociaţia pe care o conduce.

CĂTĂLIN CODESCU, Asociația Victomelor Accidentelor Rutiere:Realmente abuzează de starea de vulnerabilitate a victimelor. Pe fondul acestui dezechilibru emotional, acesti indivizi aproape de fiecare data reusesc sa pacaleasca victimele si sa le obtina semnatura.

Nu este doar o practică imorală, ci şi una ilegală. Nimeni nu ştie cum vânătorii de victime ale accidentelor rutiere reuşesc să dea atât de repede de urma celor răniţi.

”Gândiţi-vă. Tatăl meu nu avea telefon mobil. Putea fi contactat, fie de la ambulanţă, fie de la poliţie, fie de la spital”, mai spune fiica unei victime.

Cei care oferă datele pacienţilor răniţi riscă să fie acuzaţi.

ADRIAN CUCULIS, avocat: O asemenea situatie nu reprezinta decat o veritabila infracțiune de folosire a functiei pe care o ai pentru favorizarea unei anumite persoane. Exista un asemenea sistem. Exista samsari de dosare pana la urma. Vorbim, pe de o parte, de elementul penal, dar și de elementul de moralitate.

În mod normal victimele accidentelor rutiere pot fi despăgubite prin simpla poliţă de asigurare RCA pe care o are orice şofer. Cuantumul sumelor diferă. În funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale şi a ceea ce este scris în certificastul medico legal.

Excluse din asigurare sunt doar bicicletele şi scuterele electrice.

Sursa: observator

RECLAMĂ
Articolul precedentVictor Piţurcă nu mai e sigur de titlu: „M-am grăbit”. Strategia pentru perioada de transferuri din iarnă
Articolul următorO tânără din Constanţa şi-a turnat iubitul la poliţie că are droguri în maşină, după ce s-au certat