Acasă Stiri Este oficial! Nicolae Ciucă va renunța la funcția de prim-ministru. Primele declarații:...

Este oficial! Nicolae Ciucă va renunța la funcția de prim-ministru. Primele declarații: „Vineri îmi voi depune demisia”

224
0

Nicolae Ciucă a confirmat că va demisiona din funcția de prim-ministru.

RECLAMĂ

În cursul zilei de astăzi, Premierul Nicolae Ciucă a confirmat faptul că vineri, pe data de 26 mai, își va depune mandatul de șef al Guvernului.

„Dacă am spus că îmi depun mandatul. about:blankhttps://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.575.0_en.html#goog_2102856939https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.575.0_en.html#goog_2102856940 Așa cum am menționat de fiecare dată, vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul”,   a spus premierul Nicolae Ciucă, la Vila Florica. 

De asemenea, Nicolae Ciucă a menționat că până luni, 29 mai, se va hotărî dacă va rămâne sau nu în Executiv, hotărându-se, astfel, asupra viitorului său în politică.

„Se consumă ziua de vineri și voi lua o decizie. Până luni voi lua o decizie.”, a mai menționat Nicolae Ciucă.Cum se va desfășura rotativa guvernamentală?

Despre rotativa guvernamentală, premierul Nicolae Ciucă a afirmat:  „Există în momentul de față discuții, negocieri, astfel încât fie există varianta protocolului fie negocieri și reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid. Știți foarte bine cum se fac astfel de negocieri, modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură, după care se negociază pe fiecare minister în parte. Este normal să existe o ierarhizare în funcție de ponderea fiecărui partid în Parlament și în Coaliție”.

Conform declarațiilor sale, în cazul în care se va renegocia protocolul, PSD va fi partidul care va extrage primul minister.

Nicolae Ciucă a declarat că până în acest moment nu a purtat nicio discuție cu Klaus Iohannis și că o întâlnire va avea loc ulterior negocierilor.

„Vom avea o discuție cu domnul președinte după ce finalizăm negocierile. Președintele nu se implică în acest proces, e decizia partidelor ce fac”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Greva profesorilor îngreunează discuțiile pentru noul Guvern

Marcel Ciolacu, liderul PSD, va prelua funcția de premier. Acesta a considerat necesară suspendarea negocierilor pentru viitorul guvern până ce greva în educație se va sfârși.

„Am avut întâlniri cu conducerea sindicatelor din educație. În această după-amiază o să avem o altă întâlnire și cred că împreună vom conveni asupra unei soluții.  Am avut un dialog deschis, îl vom avea în continuare și considerăm că problemele cadrelor didactice sunt îndreptățite, dar împreună, așa cum am procedat în zilele trecute, inclusiv ieri, și sunt convins că și astăzi, prin dialog deschis, prin înțelegerea contextului și prin înțelegerea pașilor pe îi avem de făcut în continuare pentru a asigura guvernarea și stabilitatea țării, vom ajunge la un rezultat astfel încât copiii și părinții să nu fie victimele acestui demers ”, a transmis Nicolae Ciucă.

sursa:https://www.wowbiz.ro/premierul-nicolae-ciuca-va-demisiona-functia-de-prim-ministru-vineri-imi-voi-depune-demisia-20319205

RECLAMĂ
Articolul precedentCum se dă de gol Vasile Ceterașu când face o prostie! Soția ”îl miroase” imediat: ”Nici nu pot să am pretenții de la el”
Articolul următorMii de profesori protestează în fața Guvernului. Dan Cărbunaru: ”Urmează să fie acordate prime”