Acasă Stiri După nuntă, la spital. Mai mulți oameni au fost infectați cu o...

După nuntă, la spital. Mai mulți oameni au fost infectați cu o bacterie după ce au mâncat meniul de la eveniment

441
0

După nuntă, mai mulți oameni au necesitat îngrijiri medicale, în județul Alba. Oamenii au acuzat stări de rău după ce au mâncat meniul de la eveniment. În mâncare a fost identificată bacteria Stafilococ Coagulazo Pozitiv.Mai mulți oameni au ajuns la spital după evenimentul la care au participat. După ce au mâncat meniul oferit de restaurant, în județul Alba, oamenii au fost infectați cu o bacterie și au necesitat îngrijiri medicale.

RECLAMĂ

Bacteria identificată în mâncare de la eveniment se numește Stafilococ Coagulazo Pozitiv. 

Bacteria a făcut parte din meniu

La o nuntă din Alba Iulia, bacteria Stafilococ Coagulazo Pozitiv a făcut parte din meniu. După ce au consumat meniul de la eveniment, mai mulți nuntași au acuzat stări de rău și au necesitat îngrijiri medicale, ajungând la spital cu toxiinfecție alimentare.

20 de persoane au ajuns la spital după nunta desfășurată în Alba Iulia. Dintre aceștia, 5 au necesitat și internare.

Potrivit cercetărilor efectuate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, s-a detectat prezența Stafilococului Coagulazo Pozitiv în toate alimentele servite la sala de evenimente din Alba Iulia.Stafilococul Coagulazo Pozitiv, dar și Stafilocolul Hemolitic au fost detectate și pe suprafețele din bucătărie și pe mâinile personalului, potrivit unui comunicat DSP Alba, transmis către agerpres.ro.

Regulile de igienă nu au fost respectate

În urma infectării cu Stafilococului Coagulazo Pozitiv a 20 de nuntași, în urma consumării meniului de la o nuntă, din cadrul unui salon din Alba Iulia, DSP Alba a aplicat mai multe amenzi.

Pentru nerespectarea măsurilor și normelor igienico-sanitare în vigoare, DSP Alba a amendat contravențional, cu suma de 25.000, persoana juridică.

Bucătarul a primit, de asemenea, amendă în valoare de 1.600 de lei pentru nerespectarea regulilor de igienă individuală pe tot timpul programului de lucru în sectorul alimentar.”În plus, măsura suspendării activităţii sălii de evenimente se menţine până remedierea neconformităţilor constatate, ceea ce presupune inclusiv rezultate conforme ale testelor de sanitaţie. S-a constatat că mâncarea servită nu a fost preparată la locaţia desfăşurării evenimentului, ci a fost cumpărată de către organizatori din mai multe judeţe (mezelurile din Cluj şi Bacău, brânzeturile din Harghita) şi adusă porţionată şi ambalată la pensiune. Testele de laborator prelevate din alimente au detectat prezenţa stafilococului coagulazo pozitiv”, precizează DSP Alba, potrivit agerpres.ro.

RECLAMĂ
Articolul precedentPompieri agresați de locatari, la incendiul din Craiova! Focul a cuprins un bloc și s-a extins la alte două
Articolul următorDescoperirea șocantă făcută de un cuplu în peretele noii lor case. Fostul proprietar i-a contactat și le-a spus tot adevărul —