Descoperă metodele eficiente de a menține brânzeturile proaspete în frigider, oferite de un expert în arta culinară. Află cum modul de depozitare influențează calitatea brânzei și cum să o păstrezi corect.
Păstrarea Diferitelor Tipuri de Brânză Indiferent de tipul de brânză, fie că este tare sau moale, depozitarea corectă în frigider este esențială. Cascavalul, un exemplu de brânză tare, trebuie păstrat în folie de plastic pentru a rămâne proaspăt. Pe de altă parte, brânzeturile telemea sau moale, cum ar fi Brie, ar trebui să fie depozitate în recipiente ermetice pentru a limita contactul cu aerul, după cum recomandă Chef Joseph Hadad.
Cum Să Identifici Brânza Alterată Pentru brânzeturile tari, dacă apar pete de mucegai, stratul exterior poate fi îndepărtat, permițând consumul părții interioare fără probleme. În schimb, brânzeturile moi nu mai sunt sigure pentru consum odată ce sunt afectate de mucegai.
Sfaturi pentru Depozitarea Fructelor și Legumelor Nu doar brânzeturile necesită atenție specială în frigider. Merele, de exemplu, trebuie păstrate în compartimentul lor special, acoperite cu șervețele de hârtie. Cartofii se vor depozita în locuri uscate și întunecate, precum beciul, evitând depozitarea lor împreună cu ceapa pentru a preveni deteriorarea.
În plus, pentru a menține frunzele verzi (salată, spanac) proaspete, se recomandă spălarea și uscarea acestora, apoi depozitarea în pungi de plastic sau vase de inox. Un alt truc util este menținerea lor în vase cu apă, schimbând apa la fiecare două zile.
Aceste sfaturi practice de la un maestru bucătar te vor ajuta să-ți păstrezi alimentele proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.
sursa:https://nutricent.ro/cum-sa-pastrezi-corect-branza/?utm_content=cmp-true