Acasă Stiri COD VIOLET DE CANICULĂ. Avertisment fără precedent al meteorologilor. „Căldura va fi...

COD VIOLET DE CANICULĂ. Avertisment fără precedent al meteorologilor. „Căldura va fi insuportabilă”

1722
0

Toate agențiile meteo sunt în stare de alertă și anunță un val de caniculă fără precedent. Pentru prima dată în 2019, specialiștii de la stațiile de specialitate au emis un cod violet de caniculă, ceea ce înseamnă că la umbră vom avea 40 de grade Celsius.

RECLAMĂ

PROGNOZA METEO. În Elveția și în Luxemburg, este cod roșu de vreme toridă, iar în Spania, Franța, Belgia, Polonia, Cehia, Slovacia, Austria și Grecia e cod portocaliu.

În Republica Elenă este și risc ridicat de incendii de pădure, din cauza temperaturilor extrem de ridicate și a vântului puternic. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru românii aflaţi deja acolo şi pentru cei care urmează să ajungă în zonă.

În Italia, cel puţin 40 de maşini ale turiştilor au ars în apropierea unei plaje din Sicilia. Nu se ştie din ce cauză a izbucnit incendiul, dar pompierii spun că temperaturile mari au favorizat flăcările.

În Franța, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu pentru Paris și zonele limitrofe ale capitalei. Temperaturile vor depăși aici 40 de grade Celsius, dar corpul uman va resimți 47 de grade.

Sursa: Rtv

RECLAMĂ
Articolul precedentCum a omorât milionarul cu Jaguar un om pe trecerea de pietoni la Cluj. De ce îi permite Poliţia să şofeze în continuare
Articolul următorGigi Becali vrea să achite clauza de cumpărare a lui Cicâldău, de 7 milioane de euro