Home Monden Clinica acuzată de moartea lui Petrică Mîțu Stoian, în fața judecătorilor de...

Clinica acuzată de moartea lui Petrică Mîțu Stoian, în fața judecătorilor de la Curtea Supremă / Până când rămâne închisă camera hiperbară!

104
0
loading...

Clinica Nera rămâne închisă încă un an, după ce, recent, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit primul termen al recursului tocmai în februarie 2024.

loading...

În încercarea de a obține redeschiderea clinicii și anularea sancțiunilor primite de la Direcția de Sănătate Publică, reprezentanții Clinicii Nera au declarat recurs la ÎCCJ, iar instanța supremă le-a dat lovitura de grație, stabilit primul termen al procesului pe 1 februarie 2024.

Amendați cu 80.000 de lei și acuzați că au încălcat legea, reprezentanții clinicii care oxigenau oameni ca să producă bani pentru Biserica Ortodoxă Română – artistul Petrică Mîțu Stoian a fost oxigenat până i-a țâșnit sânge din plămâni – au deschis un proces, solicitând anularea sancțiunilor. Însă, recent, judecătorii au stabilit că amenzile au fot aplicate legal. „Respinge plângerea contravențională formulată de petentul CLINICA NERA SRL, în contradictoriu cu MINISTERUL SĂNĂTĂŢII – DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ CARAŞ-SEVERIN împotriva proceselor verbale de contravenţie seria CS NR. 901 din data de 10.11.2021 şi seria CS nr. 902 din data de 11.11.2021. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare, apel ce se va depune sub sancţiunea nulităţii, inclusiv motivele, la Judecătoria Oraviţa”, a fost decizia instanței de fond.

Ulterior, Clinica Nera a făcut apel, dar a pierdut: „Respinge, în întregime, acţiunea formulată şi modificată, înaintată de reclamanta Societatea CLINICA NERA SRL în contradictoriu cu pârâtul MINISTERUL SĂNĂTĂŢII, având ca obiect – eliberare aviz. Fără cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare care se depune la Curtea de Apel Timişoara”. Astfel, solicitarea de eliberare a avizului de funcționare va fi analizată fix peste un an.

Imediat după moartea fulgerătoare a artistului Petrică Mîțu Stoian, DSP a efectuat un control și a aplicat Clinicii Nera trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 80.000 de lei: 30.000 de lei pentru nerespectarea de către personalul unității a protocoalelor și procedurilor medicale, 40.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizația sanitară de funcționare și 10.000 de lei pentru nepăstrarea probelor de alimente, conform legislației în vigoare.
Conform Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, deși Clinica Nera funcționa cu un medic specialist în specialitatea psihiatrie care deține atestat de studii complementare în medicina hiperbară eliberat de Ministerul Sănătății, cinci asistenți medicali, un medic primar de medicină de familie și un medic cu specialitatea ORL, la ora și data controlului (10.11.2021, ora 15.55), medicii nu erau prezenți în unitate, deși aceștia trebuia să se afle acolo, conform orarului afișat, între orele 13 și 18.

De asemenea, la momentul respectiv, DSP preciza: „SC Clinica Nera SRL și Nera Clean Services SRL funcționează ca și cum împreună formează o unitate sanitară cu paturi în care pacienții sunt internați iar Centrul de medicină hiperbară nu deține nici structura și nici personalul necesar. Supravegherea pacienților încetează, astfel, după ședințele de terapie hiperbară, eventualele complicații sau urgențe fiind lăsate pe seama Serviciului Județean de Ambulanță/SMURD. În curtea imobilului existau două autoturisme de tip ambulanță inscripționate cu sigla Fundației Sfânta Irina dar, potrivit notelor de relații ale medicilor din clinică, aceștia nu practică acolo medicina de urgență”.

sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/clinica-acuzata-de-moartea-lui-petrica-mitu-stoian-in-fata-judecatorilor-de-la-curtea-suprema-pana-cand-ramane-inchisa-camera-hiperbara-298910.html

loading...