Acasă Life Style Ce să faci atunci când este cald afară și nu ai aer...

Ce să faci atunci când este cald afară și nu ai aer condiționat. Recomandările oficiale pentru perioada de caniculă

55
0

Sfaturi pentru atunci când este cald afară și nu dispui de aer condiționat. Ce este indicat în zilele caniculare de vară.

Ministerul Sănătății îi îndeamnă pe oameni să se protejeze când termometrele arată mai multe grade. Ce să faci atunci când este foarte cald afară și nu ai aer condiționat în locuință sau la locul de muncă. Ține cont de recomandările oficiale pentru perioada de caniculă, pentru a nu ajunge la spital.

Ce să faci când e caniculă și nu ai aer condiționat

Autoritățile din România vin cu sfaturi prețioase pentru perioada aceasta din an. Specialiștii spun ce este indicat să facă toată lumea în zilele caniculare de vară atunci când nu există un aer condiționat în casă sau la birou.

E foarte important să petreceți 2-3 ore zilnic în spații care beneficiază de acest aparat important în sezonul cald. Printre acestea se numără magazinele, spațiile publice, precum și mall-urile sau cinematografele.

Închideți ferestrele expuse la soare și trageți jaluzelele și /sau draperiile. Păstrați geamurile închise pe toată perioada cât temperatura exterioară este superioară celei din casă. De asemenea, închideți orice aparat electrocasnic de care nu aveți nevoie pe timpul zilei.

În schimb, cei care au în locuință sau la serviciu aer condiționat nu trebuie să-l seteze foarte jos. E foarte important ca dispozitivul să fie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

În aceeași notă, Ministerul Sănătății anunță că ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului din spațiul interior depășește valoarea de 32 de grade Celsius. În plus, oamenii sunt îndemnați să evite pe cât posibil expunerea prelungită la soare între orele 11:00-18:00.

Ponturi pentru a te proteja în zilele caniculare de vară

„Pe parcursul zilei faceți dușuri călduțe, fără a vă șterge de apă. – Purtați pălării de soare, haine lejere, și largi, din fibre naturale, de culori deschise.

Consumați fructe și legume proaspete (pepene galben sau roșu, prune, castraveți, roșii) deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca un pahar de apă.

 Evitați activități în exterior care necesită un consum mare de energie. Beți zilnic cel puțin 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aștepta să apară senzația de sete”, transmite Ministerul Sănătății pe pagina oficială de Facebook.

Instituția îi sfătuiește pe români să aibă grijă de persoanele dependente de noi, cum ar fi copiii, vârstnicii și persoanele cu dizabilități. Acestora li se oferă în mod regulat lichide, chiar dacă nu solicită pe parcursul unei zile caniculare.

E foarte important ca oamenii să păstreze contactul permanent cu vecinii, rudele și cunoștințele care sunt în vârstă sau sunt diagnosticate cu diverse dizabilități. Acest lucru se întâmplă în toate zilele de caniculă.

Băuturile ce trebuie evitate pe timp de caniculă

În perioadele de caniculă Ministerul Sănătății recomandă consumul unui pahar de apă la fiecare 15-20 de minute. Pe de altă parte, autoritățile din România dezvăluie care sunt băuturile ce trebuie evitate în zilele călduroase de vară.

Oamenii trebuie să stea departe de alcool, inclusiv bere și vin. Aceste licori favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Totodată, se recomandă să evitați băuturile cu conținut ridicat de cofeină.

Printre acestea se numără cafeaua, ceaiul și cola. Pe timp de caniculă este bine să se limiteze consumul de zahăr și de sucuri răcoritoare carbogazoase pentru că acestea sunt diuretice. Acestea cresc producția de urină și pot scădea cantitatea de lichid din organism.

Sursa: Ce să faci atunci când este cald afară și nu ai aer condiționat. Recomandările oficiale pentru perioada de caniculă – Fanatik.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

*