Acasă STIRI SPORTIVE BREAKING NEWS Mircea Sandu, trimis în judecată de DNA pentru luare de...

BREAKING NEWS Mircea Sandu, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită!

907
0

Mircea Sandu (66 de ani) a primit o veste total neașteptată din partea procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție. Fostul președinte al Federației Române de Fotbal a fost înștiințat că a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

RECLAMĂ

Concret, Sandu este acuzat că a primit suma de 724.000 de lei, cu titlul de mită, din partea a două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăți de avocatură, pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie un contract.

COMUNICAT:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

SANDU MIRCEA, la data faptelor președinte al Federației Române de Fotbal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită,

SANDU ELISABETA, soția primului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soției sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită, suma de 724.000 lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăți de avocatură.
Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009.
În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obținut de la Federația Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul remis de către DNA

Sursa: Digi24

RECLAMĂ
Articolul precedentCauciucuri tăiate în Craiovița Nouă
Articolul următorO tânără avocată din Cluj e revoltată de fotografia prezentată de MAI cu fugarul prins care a ucis un polițist