Brigitte Gheorghe, cunoscută din emisiunea Chefi la cuțite, a dezvăluit rețeta ei de churros de casă, perfect crocanți la exterior și pufoși în interior. Preparatul, inspirat din bucătăria spaniolă, se face ușor și rapid. Află din rândurile de mai jos care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi.
- Churros de casă după metoda Brigittei Gheorghe de la Chefi la cuțite
- Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească
Churros-urile spaniole sunt forme lungi de aluat prăjite adânc, făcute din făină de grâu, apă și sare. În Spania, acestea sunt servite cel mai adesea la micul dejun cu ciocolată caldă.
Churros de casă după metoda Brigittei Gheorghe de la Chefi la cuțite
Ingrediente:

Aluat:
• 240 ml apă
• 85 g unt
• 13 g zahăr
• 1/2 linguriță sare
• 120 g făină
• 2 ouă mari (sau 3 mici)
• 1 linguriță extract de vanilie
✨ Pentru prăjit:
• Ulei vegetal
✨ Zahăr cu scorțișoară:
• 150 g zahăr
• 2 lingurițe scorțișoară
Mod de preparare:
Amestecă apa, untul, sarea, zahărul și pune totul la foc. Când dă în clocot, adaugă făina și amestecă.
Lasă apoi coca deoparte la răcit și încălzește uleiul. După ce aluatul s-a răcit, adaugă ouăle și freacă foarte bine coca.
După ce aluatul s-a omogenizat, pune-l într un poș, sau dacă nu ai, folosește o pungă.
După ce îi prăjești, lasă-i puțin la scurs și apoi tăvălește-i în zahăr amestecat cu scorțișoară.
Pot fi serviți și cu cremă de ciocolată.
Poftă bună!
Câteva detalii despe istoria churrosului
Churros sunt produse de patiserie din aluat prăjit renumite în întreaga lume, despre care se spune că ar fi originare din Spania. Cu toate acestea, originea lor exactă este oarecum dezbătută.
Se crede că churro ar avea de fapt origini în China, unde negustorii portughezi au gustat pentru prima dată „youtiao” – „băț prăjit în ulei” – o delicatesă sărată prăjită. Portughezii au recreat apoi acest deliciu acasă și i-au adăugat zahăr.
În Spania vecină, ciobanii prăjeau fâșii de aluat și le îmbrăcau în zahăr pentru a le oferi o gustare ușor de transportat în timpul călătoriilor lor lungi în munți.
Cu timpul, ciobanii au ajuns să numească delicioasa prăjitură dulce „churro”, deoarece forma le amintea de coarnele oilor din rasa Navajo-Churro. Churros a câștigat popularitate în Spania și a devenit un aliment stradal obișnuit, adesea vândut de vânzătorii ambulanți și la târguri și festivaluri.
Sursa: Rețeta de churros de casă a Brigittei Gheorghe, fosta concurentă Chefi la cuțite. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească | Spynews.ro