Acasă Stiri Laura Vicol a demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice din...

Laura Vicol a demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, după scandalul Nordis

124
0

Laura Vicol (PSD) a demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, au declarat pentru G4Media surse politice. Demisia are loc a doua zi după ce Nordis, firma soțului ei, a intrat în procedură de insolvență. Tot ieri, Recorder a publicat o investigație din care rezultă că Nordis ar fi vândut apartamente de mai multe ori unor clienți diferiți.

RECLAMĂ

„Am luat această hotărâre ca urmare a atacurilor nedrepte și de o gravitate fără precedent îndreptate împotriva mea, iar până la lămurire lor îmi doresc să demisionez”, se arată în cererea de demisie a Laurei Vicol.

În urmă cu o zi, un complet de judecata de la Tribunalul Bucuresti a admis cererea unuia dintre creditorii dezvoltatorului imobiliar Nordis Management și a dispus intrarea în insolvență a societății. Debitoarea are un termen de 10 zile pentru a-și manifesta intenția de reorganizare. Conform minutei, dacă nu va face acest lucru, i se va ridica dreptul de administrare.

Nordis este unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori imobiliari din România, cu proiecte anunțate în mai multe zone din țară. Asociații majoritari ai Nordis Management sunt omul de afaceri Răzvan Ciorbă, soțul deputatei PSD Laura Vicol și Mapp Development/Emanuel Gheorghe Poștoacă, fiecare cu câte 46% din părțile sociale.

  • Recorder.ro a publicat, luni, o amplă investigație despre dezvoltatorul imobiliar Nordis, despre care spune că ”a descoperit indicii solide că unele apartamente au fost vândute de mai multe ori, către persoane diferite”.

Poziția Grupului Nordis față de decizia judecătorului sindic

”Reprezentanții Nordis Group contestă decizia judecătorilor care au admis cererea de insolvență pentru una dintre firmele administrate în cadrul grupului, în condițiile în care considera ca mare parte dintre solicitanți nu au dobândit calitatea de creditor îndreptățit să participe la procedura de solicitare a intrării în insolvență și doreste să continue planul pe care îl au pentru toate proiectele din portofoliu. (…)

Reprezentanții companiei apreciază nedreaptă includerea la masă credală a solicitanților care nu au dobândit calitatea de creditor îndreptățit și consideră că decizia este o măsură de a pune presiune asupra companiei, în condițiile în care activitatea Nordis Group denotă perseverență, muncă asiduă, dar și rezultate și evoluție în atingerea obiectivelor propuse. (…)

Ce a dispus judecătorul sindic

În minuta dosarului pronunțat astăzi, publicată  în această după-amiază pe portalul instanțelor, judecătorul sindic a admis cererea creditorului Zaldo Management SRL și a dispus deschiderea procedurii generale împotriva debitoarei.

Deschis în aprilie 2024, în acest dosar există peste 80 de creditori. Prin decizia de astăzi, judecătorul sindic a calificat cererile acestora ca fiind declaraţii de creanţă, urmând ca acestea să fie analizate de administratorul judiciar CITR filiala București.

Săptămâna trecută, într-un răspuns pentru G4Media.ro, Grupul Nordis susținea că ”Valoarea de piață a activelor  Grupului Nordis depășește 131 mil Eur, ceea ce inseamna peste 20,7 mil Eur  fata de valoarea potentialelor datorii, aceste date fiind publice.”

Conform minutei, în cazul în care debitoarea Nordis nu depune la dosar, în termen de 10 zile de la pronunţarea prezentei hotărâri, o declaraţie prin care să-şi manifeste intenţia de reorganizare, în temeiul art. 85 alin. 1 raportat la art. 74 şi art. 67 alin. 1 lit. g din Legea nr. 85/2014, urmează a opera ridicarea de drept a dreptului de administrare – constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea, situaţie în care conducerea integrală a activităţii debitoarei revine administratorului judiciar.

Judecătorul sindic a mai dat dispoziţie ”tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i administratorului judiciar, în cazul în care operează ridicarea de drept a dreptului de administrare.”

Tot în termen de 10 zile, Nordis trebuie să depună la dosar mai multe documente care să conțină, printre altele, ultima situație financiară anuală, lista completă a tuturor bunurilor, incluzând toate conturile și băncile prin care își rulează fondurile; lista numelor și a adreselor creditorilor, oricum ar fi creanțele acestora: certe sau sub condiție, lichide ori nelichide, scadente sau nescadente, necontestate ori contestate, arătându-se suma, cauza și drepturile de preferință; lista cuprinzând plățile și transferurile patrimoniale efectuate în cele 6 luni anterioare înregistrării cererii introductive; lista membrilor grupului de interes economic sau, după caz, a asociaților cu răspundere nelimitată, pentru societățile în nume colectiv și cele în comandită, precum și o descriere sumară a modalităților pe care le are în vedere pentru reorganizarea activității. Administratorul judiciar trebuie să efectueze, în 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri, inventarierea bunurilor debitorului Nordis.

SURSA https://www.g4media.ro/breaking-laura-vicol-a-demisionat-din-functia-de-presedinte-al-comisiei-juridice-din-camera-deputatilor.html

RECLAMĂ
Articolul precedentDe ce poartă Ciolacu și Grindeanu amândoi pantofi cu talpă roșie? UPDATE Ciolacu: Sunt marca Santoni de 750 de euro / Am card la ei și trimit la fabrică pentru că au garanție toată viața și ei îi trimit revopsiți. Plătesc doar șireturile
Articolul următorRelația Ciorbă – Sebastian Ghiță – Cosma adusă în actualitate de insolvența „Nordis” și demisia Laurei Vicol