Acasă Stiri Cum tratează presa internațională excluderea Dianei Șoșoacă de la alegerile prezidențiale

Cum tratează presa internațională excluderea Dianei Șoșoacă de la alegerile prezidențiale

62
0

Excluderea Dianei Șoșoacă de la alegerile prezidențiale din toamna acestui an a devenit subiect și în presa internațională, un articol amplu apărând în acest sens pe Reuters.

RECLAMĂ

”Curtea Supremă a României a înlăturat de pe lista candidaților la alegerile prezidențiale pe Diana Șoșoacă, un politician de extremă dreapta pro-rus, suscitând îngrijorare privind valorile democratice din partea candidaților din tot spectrul politic. Curtea Supremă nu a motivat decizia de excludere a Dianei Șoșoacă”, notează Reuters.

Jurnaliștii de la Reuters au mai precizat că Diana Șoșoacă este liderul SOS România, un mic partid ultranaționalist și eurosceptic de opoziție care ”a câștigat în mod surprinzător două locuri în Parlamentul European”.

Reuters a făcut referire și la numeroasele afirmații antisemite ale Dianei Șoșoacă.

Articolul de pe site-ul Reuters a fost preluat și de publicații din Statele Unite (SR News și US News) și Elveția (Swissinfo).

sursa:https://www.realitatea.net/stiri/politica/cum-trateaza-presa-internationala-excluderea-dianei-sosoaca-de-la-alegerile-prezidentiale_67036abd946f9667992f7ec6

RECLAMĂ
Articolul precedentAngajata unei pensiuni din Craiova, bătute cu bestialitate de un individ! Scene de groază
Articolul următorCe conține CONTESTAȚIA depusă la BEC împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la prezidențiale. DOCUMENTUL integral: ce a scos-o din cursă?