Acasă Stiri Stare alertă în România! DSU a activat planul împotriva dezastrului anunțat de...

Stare alertă în România! DSU a activat planul împotriva dezastrului anunțat de ANM

73
0

În data de 29 septembrie, în intervalul orar 07.00 – 24:00, în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, echipajele operative au acționat în 90 de localități din 27 de județe (AR, AG, BC, BT, BR, BV, BZ, CJ, CT, CV, DB, GL, GR, HD, IL, IS, IF, NT, OT, PH, SJ, SB, TM, TL, VL, VS și VN) și Municipiul București pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.

RECLAMĂ

Fenomene meteo extreme în 90 de localități din România

În acest interval de timp, din cauza precipitaților abundente, salvatorii au intervenit în sprijinul populației pentru evacuarea apei din 10 case, 14 curți, 6 beciuri, 3 subsoluri de bloc, 1 instituție publică, 1 depozit operator economic și 11 străzi.De asemenea, din cauza vântului puternic, pompierii au acționat pentru degajarea a 45 de copaci și 2 stâlpi de electricitate prăbușiți pe carosabil. În urma acestor evenimente, au fost avariate 11 autovehicule și 2 imobile.În ceea ce privește circulația rutieră, pe drumurile naționale DN 11/BC și DN 3/IF și drumurile județene DJ 248A/IS și *DJ 687/HD s-a circulat cu dificultate din cauza apei acumulate pe carosabil.De asemenea, circulația feroviară a fost temporar oprită pe secția de cale ferată nr. 202 între localitatea Simeria/HD și localitatea Petroșani/HD din cauza unui copac căzut pe linia de contact.

Situația persoanelor evacuate/autoevacuate preventiv se prezintă astfel: 5.438 din 28 localități – 4 județe.

* județul GL – 5.361 persoane din 23 localități (Bălăbănești, Băneasa, Berești, Berești-Meria, Corn, Corod, Costache Negri, Cudalbi, Cuza Voda, Drăgușeni, Fârțănești, Foltești, Frumușița, Grivița, Măstăcani, Pechea, Piscu, Slobozia Conachi, Smulți, Suhurlui, Târgu Bujor, Tudor Vladimirescu și Valea Mărului), iar alte 467 persoane au refuzat evacuarea;

* județul VS – 60 persoane din 3 localități (Grivița, Murgeni și Vinderei);

* județul BV – 6 persoane din 1 localitate (Budila);

* județul AG – 11 persoane din 1 localitate (Lerești).

În continuare, autoritățile monitorizează îndeaproape evoluția fenomenelor meteorologice și hidrologice, urmând ca măsurile luate să fie adaptate în funcție de evoluția situației din teren. Totodată, reamintim măsura dublării efectivelor de pompieri în serviciul operativ în județele vizate.

Având în vedere avertizările meteorologice emise de ANM, recomandăm cetățenilor să adopte un comportament preventiv, pentru preîntâmpinarea situațiilor care le pot pune în pericol viața și bunurile.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență (https://fiipregatit.ro) și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

sursa:https://www.bzi.ro/fenomene-meteo-extreme-in-90-de-localitati-din-romania-sute-de-persoane-au-avut-nevoie-de-ajutor-la-iasi-si-in-alte-27-de-judete-5075613?utm_source=NIC&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0zi477Fh3AvMwGrwMf2zWpv45dIvA3rTgRlCK1R6WqYeDro8EWqzft0qM_aem_BWxikRLFafB9IzQHeRnJng#goog_rewarded

RECLAMĂ
Articolul precedentUniversitatea Craiova – Unirea Slobozia, ora 21:00. Costel Gâlcă nu mai acceptă pași greșiți
Articolul următorFiica unei celebrei prezentatoare tv de la noi s-a casatorit la 19 ani…