Acasă STIRI SPORTIVE Ce s-a întâmplat, de fapt, în meciul pierdut de Universitatea Craiova cu...

Ce s-a întâmplat, de fapt, în meciul pierdut de Universitatea Craiova cu Poli Iași?

193
0

“Dacă vrei să te faci antrenor și nu ai norocul lui nea Imi Ienei mai bine să te lași!”. Un hâtru toată viața, Sorin a lansat multe maxime celebre. Din timp în timp ne amintim de ele și constatăm cât sunt de adevărate. Din păcate pentru Universitatea Craiova, ea a simțit aseară pe pielea ei cât de reală e zicerea haioasă a fostei extreme: “Dacă vrei să te faci antrenor și nu ai norocul lui nea Imi Ienei mai bine să te lași!”.

RECLAMĂ

Andrei Vochin, concluzie după eșecul lui Gâlcă de la Iași: “Craiova a ajuns la vorba lui Cârțu”

Lansată (din nou!!) în lupta pentru titlu, ”Știința” pare chiar să aibă o șansă bună în acest sezon. Valoarea lotului, prelungirea lui Mitriță, investițiile în transferuri ale lui Mihai Rotaru sunt argumente importante pentru un scop ce nu s-a mai văzut în Bănie de un sfert de secol. Ultimul titlu obținut de alb-albaștri datează din primul mandat al ”rostitorului” de maxime, Sorin Cârțu. Azi, în locul lui pe bancă e Costel Gâlcă. Un technician cu idei, principii și filosofie proprie. Dar, se pare, fără noroc.

Ceea ce s-a întâmplat ieri la Iași confirmă neșansa. Craiova a ratat din toate pozițiile, inclusiv de la 11 metri la penaltyul executat de Mitriță. În plus, ciclonul Boris a fost legitimat la Iași și a transformat terenul într-o piscină cu apă murdară, în care oltenii, cu cavaleriștii lor foarte ușori, nu au putut să se desfășoare. Și, în sfârșit, un adversar în față care a schimbat antrenorul, moment de declic pozitiv cel puțin în campionatul nostru.

După ce s-a întâmplat cu Dinamo, și atunci pe un teren desfunfat, când Universitatea n-a putut să transforme în gol ocaziile din superioritate numerică și a pierdut (0-1), după ce s-a întâmplat cu Rapidul pe teren propriu, când din nou echipa mai periculoasă a fost Craiova, dar meciul s-a terminat 1-1, a venit încă un joc în care nimeni și nimic nu au pus umărul în favoarea lui Gâlcă.

Râul, ramul, ploaia, etc (că tot vorbim de locurile apropriate de Bolta rece, crâșma  de inspirație a sufletului lui Eminescu) a fost prietenul ieșenilor. Ieșenilor lui Emil Săndoi de câteva zile, nu întâmplător mult timp secundul lui Cârțu. Că doar nu-și lua Sorin vreun colaborator care să nu aibă norocul lui nea Imi!

Echipele care schimbă antrenorii nu pierd

De altfel, sindromul înlocuirii antrenorului prin SuperLiga pare să fie rețeta de urmat. În acesată întrerupere de campionat, 3 echipe au hotărât să-și demită tehnicienii: Poli Iași, Sepsi și Gloria Buzău.

Primele două au câștigat, întrerupând serii de înfrângeri grele, iar ultima a remizat cu Oțelul, 0-0, lăsând impresia că dacă exista un juriu pus totuși să desemneze o câștigătoare, aceia ar fi trebuie să fie echipa din Crâng. Cu un asemenea palmares, dacă aș fi decident pe la vreun club de la noi, cred că mi-aș baza strategia pe schimbarea antrenorului la 2-3 etape. Cred că aș strange ceva puncte indifferent de lot.

Rapid l-a ofertat pe Cisotti și a destabilizat Oțelul

Sâmbătă după-amiază am dat o fugă până la Buzău ca să văd pe viu modul în care Dorinel Munteanu montează o echipă situată pe la mijlocul clasamentului, conform indicatorilor transfermarkt, și o face nu doar neînvinsă, ci și capabilă să strângă punctele necesare cu care să stea în zona de play-off. Nu cred ca mi-am ales prea bine jocul, pentru că mi s-a părut că Oțelul a făcut cel mai slab meci din acest campionat.

Nu cred nici că e întâmplător faptul că, jucătorul ei exponential, Cisotti, a prins și el cea mai slabă prestație de până acum. Întrebarea ar fi ce s-a întâmplat cu el? Iar când reveneam spre București un prieten mi-a confirmat că în pauza competițională Rapidul a făcut o fertă pentru a-l lua.

Ghinion, Oțelul nu a fost de acord cu suma prea mica oferită, jucătorul a aflat și, așa cum se întâmplă des, prima lui prestația a fost neconvingătoare. Pentru un om care și-a petrecut întraga carieră prin ligile terțiare, mirajul unui astfel de transfer la peste 30 de ani poate lăsa urme. Și cred că a lăsat.

Bombele din mercato deocamdată invizibile

Interesul pentru echipa națională în ultimele două săptămâni a avut concurență serioasă în războiul transferurilor în care au intrat granzii SuperLigii. Finanțatorii FCSB, Universitățiii și Rapidului au băgat mâna adânc în buzunar pentru a aduce niște promisiuni în primul nostru eșalon. Pentru cei care abia așteptau să vadă ”prăjiturelele” oferite de căpetenii, runda imediată a fost o dezamăgire.

FCSB n-a putut să-l arate pe Bârligea, Universitatea Craiova nu se poate baza deocamdată pe Cicâldău din lipsă de antrenamente și pe vârful Lukic, bosniacul semnând condica de prezență, deocamdată, doar prin cabinetul medical. Poate ne arată ceva Rapidul mâine, că tare ne e doar de superfotbaliști în SupeLiga.

sursa:https://www.fanatik.ro/andrei-vochin-concluzie-dupa-esecul-lui-galca-de-la-iasi-craiova-a-ajuns-la-vorba-lui-cartu-20827330?utm_medium=Social&utm_campaign=ECBmanualDaniel&utm_source=FacebookFanatikDanielMvochiUcv

RECLAMĂ
Articolul precedentSorin Cârțu nu a mai rezistat după ce oltenii au pierdut la Iași. „Nu au ADN de winneri”. Pe cine a pus la pământ: „Joacă după ureche. Haotic!”
Articolul următorUn elev de 13 ani și-a atacat colegii și pe o profesoară cu un ciocan. În urma incidentului, o fată a ajuns la spital cu râni grave la gât.