Agentul arestat după ce luni la rând a livrat droguri cu mașina Poliției Române, pentru a avea prioritate în trafic și pentru a nu face clienții să aștepte, are o problemă atunci când vine vorba de datorii.
Remus Bertea, traficantul de la IPJ Brașov care livra cocaină și canabis cu autospeciala Poliției Române, s-ar putea trezi cu bolidul scos la licitație, după ce ANAF a obținut executarea sa silită, pentru că a tras țeapă statului. Deși creditorii îl vânează de câteva luni, dealerul din cadrul MAI nu părea prea afectat, așa că, în acest timp posta pe site-urile de socializare imagini din vacanțe exotice și poze cu mașinile de lux pe care le conducea.
Semn că afacerea cu droguri derulată cu sprijin logistic din partea Poliției Române era extrem de profitabilă. Cu toate că Bertea întorcea banii cu lopata și livra droguri în timp ce patrula cu alți agenți, colegii au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui. Semn că toată lumea era fericită la IPJ Brașov. Necazul a venit, însă, de la DIICOT, care l-a prins pe polițist la grămadă cu alți traficanți. Și… s-a ales praful de fericirea lui Bertea!
„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte De Casaţie Şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Braşov şi dispune arestarea preventiva a inculpaţilor: 1. BERTEA REMUS, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc prev. de art. 2 alin. 2 din Legea 143/2000. 2. PĂDURE ANDREI-DANIEL, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc prev. de art. 2 alin. 2 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.P. (2 acte materiale). 3. CÎRJALIU SORIN-LIVIU, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc prev. de art. 2 alin. 2 din Legea 143/2000. 4. DAN MIRELA, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de droguri de mare risc prev. de art. 48 alin. 1 C.P. raportat la art. 2 alin. 2 din Legea 143/2000. pentru 30 zile începând cu data de 08.09.2023 şi până la data 07.09.2023 inclusiv.
Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor. În baza art. 275 al. 3 Cpp cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorilor desemnaţi din oficiu în cuantum de 340 lei fiecare se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Braşov. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa Camerei de consiliu, astăzi, 08.09.2023, ora 15:30”, a decis instanța, în dosarul lui Remus Bertea.
Referitor la gruparea infracțională din care făcea parte angajatul Poliției Române, DIICOT explica, într-un comunicat de presă:
„La data de 07.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciu Teritorial Brașov au dispus reținerea a 10 inculpați, în două cauze penale, privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, complicitate la trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără de drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Astfel, în prima cauză, s-a reținut că, în perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat și au intermediat comercializarea de droguri de risc, de mare risc și substanțe cu efecte psihoactive (canabis, ketamină, amfetamină și MDMA), cu sume cuprinse între 200 și 600 de lei, către consumatori de pe raza județului Brașov.
Din cercetările efectuate a reieșit faptul că inculpații, pe lângă modalitatea vânzării directe, au utilizat și o aplicație tip chat (metoda „dead drop”), în cadrul căreia a fost creat un grup dedicat persoanelor care doreau să achiziționeze, respectiv să comercializeze droguri de risc și de mare risc.
În cea de a doua cauză instrumentată, s-a reținut faptul că, în perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat și au intermediat comercializarea de droguri de mare risc (cocaină), cu sume cuprinse între 900 și 2.000 de lei, către consumatori de pe raza județului Brașov.
Din probatoriul administrat a rezultat și faptul că inculpații pentru a îngreuna descoperirea activității infracționale pe care o desfășurau, au racolat mai mulți consumatori, prin intermediul cărora au comercializat diverse cantități de droguri.
Precizăm că la data săvârșirii faptelor, unul dintre inculpați deținea calitatea de polițist. Investigațiile vizând activitatea infracțională a inculpatului, au fost sprijinite constant de Inspectoratul Județean de Poliție Brașov.
În cursul zilei de 07.09.2023, în cele două cauze, au fost puse în aplicare 29 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Brașov, fiind identificate și ridicate 25 grame de cocaină, o cantitate de MDMA , suma de 12.400 lei, mai multe cântare de precizie și grindere, precum și alte mijloace de probă.
A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov, cu propunerea de arestare preventivă a 8 dintre inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile”.
sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/inca-o-lovitura-pentru-politistul-traficant-din-dosarul-cocaina-cu-girofar-totul-pana-la-bani-315756.html