Acasă Life Style La ce soluție a recurs o pensionară pentru a nu închiria șezlong...

La ce soluție a recurs o pensionară pentru a nu închiria șezlong pe plajă. Ce prețuri se practică pe litoral

828
0

Cum orice problemă are o soluție, o pensionară a avut o idee inedită pentru a nu mai închiria șezlong pe plajă, date fiind prețurile practicate. Întâmplarea la care facem referire a avut loc în Costinești, unde taxa de șezlong este de 50 lei/zi. Astfel, putem spune că doamna respectivă a reușit să economisească ceva bani.Vacanța „la cearșaf” a devenit destul de incomodă pentru mulți dintre turiștii care nu vor sau nu au posibilitatea să închirieze un șezlong. Și aceasta deoarece, deși legea prevede că 30% din suprafața plajei trebuie să nu fie ocupată de șezlonguri, numărul mare de turiști a redus simțitor din spațiul care i-ar reveni fiecăruia pentru a sta pe cearșaf sau prosop. Și unde mai pui că prețurile la mâncare sau băuturi au explodat pur și simplu.

RECLAMĂ

La ce soluție a recurs o pensionară pentru a nu închiria șezlong pe plajă

O zi de plajă la şezlong, pentru un cuplu, ajunge la câteva sute de lei. În medie, două şezlonguri costă cel puțin 100 de lei, iar băuturile aproximativ la fel. Dar pentru cei care vin cu prosopul, calculele sunt mai simple. Își aleg locul gratuit, trebuind să plătească doar pentru băuturi. Asta dacă nu vin cu ele de acasă. Cu toate acestea, și cei care închiriază șezlonguri, ar trebui să fie atenți deoarece pot fi înșelați.

Iar o doamnă a găsit o soluție inedită pentru a face plajă în Costinești și, în același timp, să se bucure de un șezlong: a venit cu el de acasă. Femeia spune că este mult prea scump să închirieze unul, așa că a preferat această variantă.

Cum prețul unui șezlong pe plaja respectivă ajunge la 50 de lei, unii turiști preferă să renunțe la acestea. Numai că, dacă stau la cearșaf sau prosop poate fi incomod atunci când este foarte aglomerată plaja.

Cât se plătește pentru șezlong, în funcție de stațiune

Un șezlong în stațiunea Eforie Nord se închiriază cu aproximativ 25 de lei, în timpul săptămânii. Pentru weekend, prețurile cresc cu 5 sau 10 lei. La Mamaia, pe de altă parte, costă de la 50 de lei în sus. În funcție de plajă, prețurile pot fi mult mai mari. La plaja Marina Surf, de exemplu, cei care vor să ocupe două șezlonguri în primul rând trebuie să plătească 150 de lei pe zi. Pentru rândul al doilea, turiștii plătesc 120 de lei pe zi, tot pentru două șezlonguri. Rândul al treilea pare să fie cel mai accesibil, unde tariful este de 100 de lei pe zi. În aceste sume, intră și o umbrelă care să-i protejeze pe indivizi de razele UV.În ceea ce privește prețul pentru a-ți pune cearșaful în fața rândului 1, mulți au crezut că este o glumă când au văzut tariful. Nu mai puțin de 200 de lei trebuie să plătești ca să-ți pui un prosop de 1,4×2 metri, timp de o zi, la malul Mării Negre.

Pe de altă parte, grecii au un sistem diferit. Șezlongul este gratuit, dar pentru a beneficia de el, este nevoie să faci o consumație. Prețul de pornire este de la 3 euro, respectiv 15 lei. Situația aceasta poate fi întâlnită mai ales în Thassos, unde prețurile mici au reușit să atragă, în ultimii ani, tot mai mulți turiști.

Și Bulgaria rămâne o destinație vânată de români în 2023. Mulți aleg să meargă la Nisipurile de Aur din cauza prețurilor, dar diferența, cel puțin la preșul șezlongurilor, nu este chiar atât de mare. Acolo costă 12 leva, ceea ce înseamnă 30 de lei.

sursa: https://www.bzi.ro/la-ce-solutie-a-recurs-o-pensionara-pentru-a-nu-inchiria-sezlong-pe-plaja-ce-preturi-se-practica-pe-litoral-4772191?utm_source=RADIOBZI&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post&fbclid=IwAR1uEKIEFfBGuTiZzrzuZisgl8S-D8rEuQtKLbGQgffE8BnpEqqtcmNQGGg

RECLAMĂ
Articolul precedentDarius Vâlcov, extrădat în România. Fostul ministru de Finanţe, condamnat la șase ani de închisoare
Articolul următorCe sume câștigă anual Adelina Pestrițu? Bruneta este una dintre cele mai scumpe creatoare de conținut din țară