Acasă Stiri Șofer român de TIR, impresionat până la lacrimi de gestul unui ucrainean!...

Șofer român de TIR, impresionat până la lacrimi de gestul unui ucrainean! Ce a făcut ucraineanul când a văzut că românul are probleme într-o parcare din Germania

405
0

Un șofer român de TIR a povestit pe Facebook o întâmplare care l-a emoționat profund și care, ulterior, a fost apreciată de sute de oameni pe rețelele de socializare. Când se afla în Germania în timpul unei curse, bărbatul a constatat că TIr-ul pe care îl conducea are câteva probleme, așa că a oprit pentru a verifica situația.

RECLAMĂ

Aflat în parcare în Germania, șoferul a fost abordat de un bărbat uncrainean care i-a schimbat complet starea. În semn de recunoștință pentru cetățenii români care au oferit ajutor necondiționat cetățenilor ucraineni care au fugit din calea războiului, bărbatul ucrainean în vârstă de circa 50 de ani i-a oferit șoferului român ceva de mâncare.

Gestul cetățeanului ucrainean l-a emoționat până la lacrimi pe român, așa că a împărtășit toată povestea cu oamenii de pe Facebook, acolo unde a fost lăudat gestul ucraineanul care i-a oferit șoferului ceva de mâncare și câteva bucăți de pâine.Încă de la începutul războiului, românii de pretutindeni s-au mobilizat și au ajutat toți refugiații ucraineni care au ajuns în țara noastră. Le-au oferit tot ce au avut nevoie de la alimente, produse de igienă personală, un loc sigur în care să se adăpostească și până la suport psihic.

You help Ucraina, I help you”

„Astăzi am fost nevoit să opresc de urgență într-o parcare din Germania, mai exact autostrada A7 între Ulm și Memmingen. S-a spart un furtun și am pierdut toată apa din radiator. După ce am rabatat cabina am observat care e problema și am chemat un service mobil.

Între timp și-a făcut apariția un bărbat la vreo 50 de ani și mă întreabă dacă sunt român. Eu îi răspund în engleză că da, el mă întreabă dacă vorbesc ucraineană sau rusă. Eu îi răspund că nu pe un ton mai iritat deja că mă întrerupea din muncă”, a scris Dumitras Flavius, sâmbătă, pe Facebook.

„Se ia omul și pleacă și vine înapoi cu un borcan de mâncare și câteva bucăți de pâine.

Cu lacrimi în ochi îmi spune: You help Ucraina, I help you. După care pleacă înapoi la camion. Am încercat să îi spun că nu am nevoie de mâncare dar de fiecare dată mi-a răspuns, cu mâna pe inimă: please take it, please take it”, a mai relatat românul.„Dacă am reușit să facem ceva în ultimele săptămâni, am reușit să spălăm imaginea României. Cu toți străinii cu care am vorbit au avut doar cuvinte de laudă la adresa noastră”, a mai spus bărbatul.

sursa:https://www.bzi.ro/sofer-roman-de-tir-impresionat-pana-la-lacrimi-de-gestul-unui-ucrainean-ce-a-facut-ucraineanul-cand-a-vazut-ca-romanul-are-probleme-intr-o-parcare-din-germania-4413821?utm_source=CULTURAL.BZI&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post&fbclid=IwAR3xbsZJSQrNY_qy9TBXnHLNeYwec-zYFBEWWI7z5c8K85mpu04S5UH-SXw

RECLAMĂ
Articolul precedentFiul ei a murit în misiune. Dupa înmormântare, ea a trimis un mesaj pe telefonul lui. La scurt timp, a primit un SMS înapoi. Când a văzut ce scria a încremenit –»
Articolul următorS-a aflat secretul căsniciei Loredanei Groza! Ce îi face soțului său, de peste 20 de ani, de o iubește la nebunie –»