Acasă Stiri Fostul ministru a fost CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE —>>

Fostul ministru a fost CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE —>>

400
0

Fostul Ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, și Cristian Boureanu și-au aflat sentința în dosarul legat de plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti – Constanţa. Aflați în cele ce urmează ce pedeapsă a primit cumnatul lui Mircea Geoană, dar și Cristian Boureanu.

RECLAMĂ

Închisoare pentru foști înalți oficiali
Fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la opt ani şi

şase luni de închisoare. Tot astăzi și-a aflat sentința și fostul deputat Cristian Boureanu, care a fost condamnat la

patru ani şi trei luni de închisoare. Ambii au fost judecați în dosarul legat de plata lucrărilor la tronsonul de cale

ferată Bucureşti – Constanţa. Facem mențiunea că decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile.

Procurorii au stabilit că activitatea infracțională s-a desfășurat în două etape, prima în 2005 și a doua în 2009.

Cauza are ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2005-2017, respectiv plăţi în valoare de aproximativ 20

de milioane de euro făcute de către o companie străină, cu titlu de comisioane, către oficiali români sau persoane cu

influenţă asupra acestora, în legătură cu încheierea şi executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate, a transmis DNA, în noiembrie 2019.

Cristian Boureanu a fost condamnat pentru trafic de influență și pentru că ar fi încasat ilegal peste 2 milioane de euro.

Ce a declarat Sebastian Vlădescu după ce și-a aflat sentința

Fostul ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru luare de mită și 6 ani de

închisoare pentru trafic de influență. Cele două condamnări au fost contopite, astfel că pedeapsa rezultată este de 8 ani

și 6 luni de închisoare. Vlădescu a respins acuzațiile și a susținut că această sentință nu are nicio legătură cu vreo faptă de-a sa.

Mi se pare total nepotrivit şi nu are nicio legătură cu vreo faptă de-a mea!, a spus Sebastian Vlădescu.

Pe lângă condamnarea la închisoare, Secția Penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție a dispus să i se confişte lui Sebastian Vlădescu şi presupusele şpăgi primite: aproape 4 milioane de lei şi peste 2 miloane de euro.

sursa:https://dromania.ro/37112-37112?fbclid=IwAR2NHGC8lhEXLsyE-zVtdwEmrqtRNIeKMfa7rtdMTvc5w_i2VibKh3XmaKg

RECLAMĂ
Articolul precedentGROAZNIC! „Ziua trebuia să mă culc cu tata, noaptea cu soțul” Mărturie cutrmuratoare… —>
Articolul următorInterlopul care s-a pozat în pat cu Otilia Bilionera a rămas fără casă / Decizie de ultimă oră în dosarul lui Franco „Kalu”