Acasă Stiri Vreme neobișnuită în luna februarie, în România. Anunț de ultimă oră de...

Vreme neobișnuită în luna februarie, în România. Anunț de ultimă oră de la ANM ==>

2154
0

Vremea în februarie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat vineri prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni.

RECLAMĂ

Veștile sunt surprinzătoare: vom avea un februarie cu vreme călduroasă pentru această perioadă a anului.

Cantitățile de precipitații sunt ridicate în prima parte a lui februarie, așa că nu sunt total inexistente șansele să vedem zăpadă în București în această iarnă..

Vremea în februarie. Potrivit prognozei ANM pentru perioada 31 ianuarie- 28 februarie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în aproape toată țara.
Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în prima jumătate a lunii februarie, dar devin deficitare în restul lunii.
Nu sunt excluse perioade de ger, în contextul unor mișcări de fronturi atmosferice polare.

Cum va fi vremea în săptămâna 31 ianuarie – 7 februarie 2022
Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în prima săptămână din februarie. Cel mai mult temperaturile vor crește în extremitatea de sud a teritoriului.

În cazul precipitațiilor, regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice. În restul țării va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 7 – 14 februarie 2022
Vremea caldă continuă și în a doua săptămână din februarie. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice și izolat în vest și centru, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile sudice.

sursa:https://dromania.ro/vreme-neobisnuita-in-luna-februarie-in-romania-anunt-de-ultima-ora-de-la-anm-32909?fbclid=IwAR2ex_LR-EQdHs8nPFZaWFjQtw5RpVVcHgUSv0l2-a2VqkdqQzQOcGXSbE8

RECLAMĂ
Articolul precedentDrama unui pensionar de 73 de ani din Iaşi care creşte trei nepoţi rămaşi fără mamă: „E greu şi sunt bolnav. Mă rog la Dumnezeu să îi țină sănătoși și să mă ajute”
Articolul următorMario, copilul omorât de bunică, va fi înmormântat în România: „Familia este în grija noastră”