Acasă Stiri Joe Biden i-a spus lui Volodimir Zelensky când ar urma să atace...

Joe Biden i-a spus lui Volodimir Zelensky când ar urma să atace Rusia. „Convorbirea nu a decurs bine”

901
0

Președintele american Joe Biden l-a avertizat pe omologul ucrainean Volodimir Zelensky asupra faptului că există „o posibilitate deosebită” ca Rusia să invadeze Ucraina în luna februarie.

RECLAMĂ

Biden a făcut această estimare într-o discuție telefonică de o oră și 20 de minute cu liderul ucrainean.

„Președintele Biden a spus că există o posibilitate semnificativă ca Rusia să invadeze Ucraina în luna februarie. Președintele a afirmat public acest lucru iar noi am avertizat în acest sens de mai multe luni”, a precizat Emily Horne, purtătoare de cuvânt a Consiliului Național de Securitate al Casei Albe.

„În timpul convorbirii, președintele american a reafirmat că Statele Unite, împreună cu aliații lor, sunt pregătiți să dea un răspuns decisiv dacă Rusia invadează, din nou, Ucraina”, a adăugat oficialul american.

La rândul său, președintele ucrainean a precizat, după dialogul de joi, că au fost discutate „recentele eforturi diplomatice de detensionare a crizei și s-a convenit asupra unor acțiuni viitoare comune”.

Presa internațională a relatat, citând surse la adăpostul anonimatului, că discuția dintre cei doi lideri „nu a decurs bine” și că Biden și Zelensky au avut divergențe cu privire la cât de iminentă ar fi o acțiune militară a Rusiei în Ucraina.

Este a treia convorbire între președinții american și ucrainean, din decembrie anul trecut.

sursa:https://www.antena3.ro/international-news/joe-biden-volodimir-zelensky-convorbire-telefonica-rusia-invazie-ucraina-627310.html

RECLAMĂ
Articolul precedentIulian Cristache, președintele FNAP îndeamnă elevii să nu le mai cumpere cadouri profesorilor: „Este inadmisibil”
Articolul următorUn bărbat a fost scos cu forța din magazin şi pus la pământ de poliţişti pentru că nu purta mască de protecție, în Alba Iulia