Acasă Stiri Zgonea: Un deputat nu poate fi forţat de către un partid să-şi...

Zgonea: Un deputat nu poate fi forţat de către un partid să-şi depună demisia din Parlament

464
0

Mandatul unui parlamentar nu este imperativ, prin urmare deputaţii care au părăsit PP-DD nu pot fi forţaţi să-şi dea demisia din Parlament, a declarat miercuri preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, citat de Agerpres.

RECLAMĂ

Liderul social-democrat a făcut aceste precizări după ce liderii PP-DD au susţinut că vor trimite conducerii Camerei şi Senatului demisiile în alb semnate de foşti parlamentari ai formaţiunii lui Dan Diaconescu înainte de câştigarea mandatelor şi care s-ar activa în momentul trecerii la alte partide.
“Nu am primit nicio demisie în alb. Probabil că foarte mulţi dintre cei din conducerea PP-DD nu cunosc Constituţia, nu ştiu că mandatul nu este imperativ. Noi nu putem să-l obligăm pe un deputat care a depus jurământul să rămână într-un anumit partid politic. Acest text constituţional există în toată Europa, iar el permite parlamentarului să devină independent, neafiliat sau să meargă la alt partid. În al doilea rând, în Regulamentul Camerei Deputaţilor scrie foarte clar că un deputat nu poate fi forţat de către un partid politic să-şi depună demisia, a fost o discuţie pe acest subiect în 2006, când s-a pus problema aleşilor locali”, a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului.
Preşedintele Camerei Deputaţilor a explicat şi care este procedura prin care un parlamentar poate renunţa la mandat.
“În mod normal,  deputatul îşi depune demisia în scris la preşedintele Camerei Deputaţilor, el intră pe ordinea de zi a Biroului Permanent, care ia act de acel document şi îl trimite în plen. În plen, preşedintele de şedinţă întreabă dacă parlamentarul îşi menţine această chestiune, demisia este un act unilateral, el poate să renunţe la el când doreşte, până în momentul în care se ia la cunoştinţă de către plen”, a adăugat Zgonea. sursa: .oltenianews.com/

RECLAMĂ
Articolul precedentMititelu a câştigat, dar a greşit pârâtul
Articolul următorPatru şcoli din Craiova folosesc catalogul electronic pentru parinti