Acasă Stiri Pastila anti-Covid-19 de la Merck, autorizată în regim de urgență în SUA....

Pastila anti-Covid-19 de la Merck, autorizată în regim de urgență în SUA. Când trebuie administrată și de ce persoanele sub 18 ani nu o pot lua —

471
0

Pastila anti-COVID-19 dezvoltată de grupul farmaceutic Merck, care se adresează adulţilor din grupele de mare risc, a fost autorizată în regim de urgenţă în SUA, la o zi după autorizarea unei pilule similare care a fost concepută de compania Pfizer, informează Agerpres.

RECLAMĂ

„Aprobarea acordată astăzi aduce pe piaţă un nou tratament împotriva COVID-19, sub forma unei pastile care este administrată pe cale orală. Pe măsură ce noi variante ale virusului continuă să apară, este crucial să extindem arsenalul terapiilor anti-COVID-19 folosind autorizarea în regim de urgenţă”, a declarat Patrizia Cavazzoni, directoarea Centrului de Evaluare şi Cercetare a Medicamentelor din cadrul FDA, citată de AFP.

Potrivit Reuters, pastila grupului Merck, Molnupiravir, a redus spitalizările şi decesele cu aproximativ 30% într-un studiu clinic realizat pe voluntari din grupe de mare risc şi aflaţi în faze incipiente ale maladiei COVID-19. Molnupiravir trebuie să fie administrat în primele cinci zile după apariţia simptomelor.

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat acest medicament oral pentru tratarea formelor uşoare până la moderate de COVID-19 la adulţi care prezintă un risc sporit de a dezvolta forme severe şi pentru care tratamentele alternative nu sunt accesibile sau nu sunt adecvate din punct de vedere clinic.

Atât pastila Merck, cât şi pastila Pfizer ar putea fi instrumente foarte promiţătoare în tratamentul oferit persoanelor bolnave de COVID-19, mai ales în faţa riscurilor generate de varianta cu răspândire rapidă Omicron, care a devenit dominantă în Statele Unite.

Medicamentul de la Merck nu este autorizat pentru persoane sub 18 ani

Medicamentul nu este autorizat pentru pacienţi cu vârste mai mici de 18 ani, întrucât substanţa lui activă ar putea afecta creşterea oaselor şi a cartilajelor, a precizat FDA într-un comunicat.

Pastila anti-COVID-19 dezvoltată de Pfizer, Paxlovid, a fost aprobată pentru persoane cu vârste de peste 12 ani. Paxlovid a arătat o eficacitate de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor şi deceselor la pacienţii cu riscuri mari de a dezvolta forme severe de COVID-19, potrivit datelor furnizate de un studiu clinic. Paxlovid constă într-o combinaţie de două pastile administrate de două ori pe zi timp de cinci zile.

Eficacitatea mai mică a pastilei Merck în raport cu cea a pastilei Pfizer ar putea să afecteze însă viitoarele vânzări ale grupului Merck.

Guvernul american a încheiat contracte pentru a cumpăra 10 milioane de cutii cu pastile Pfizer la preţul de 530 de dolari per cutie şi tot 10 milioane de cutii cu pastile Merck la preţul de 700 de dolari per cutie.

Molnupiravir se administrează în opt doze pe zi timp de cinci zile. Acest medicament acţionează pătrunzând în genomul virusului pentru a promova mutaţii care îi limitează capacitatea de răspândire.

FDA a insistat pe faptul că ambele tratament sunt complementare vaccinurilor anti-COVID-19 şi că aceste seruri trebuie să rămână principalul instrument de luptă împotriva pandemiei de coronavirus.

Foto: Profimedia

sursa:https://www.digi-world.tv/stiri/pastila-anti-covid-19-de-la-merck-autorizata-in-regim-de-urgenta-in-sua-cand-trebuie-administrata-pilula-si-de-ce-persoanele-sub-18-ani-nu-o-pot-lua-33154?utm_source=Facebook&utm_medium=cross&utm_campaign=Digi24&fbclid=IwAR25PspbOrUmnolEFuC67uuuXA9qcEAjFphd3IHMkjVhpCt5gL8dXD51hgY

RECLAMĂ
Articolul precedent„Recomand cetăţenilor să nu facă infarct, să nu se gândească cumva sa moară”. Mesaj de Crăciun de la Ambulanța Gorj – – –
Articolul următorJoe și Jill Biden, primul mesaj de Crăciun de la Casa Albă: Ne rugăm să găsim lumină în tenebre