Acasă Stiri Ministru Finanțelor, anunț important pentru români. „Din 2022… –>

Ministru Finanțelor, anunț important pentru români. „Din 2022… –>

463
0

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că nu va introduce taxe noi în 2022 pentru a aduce mai mulți bani la bugetul
de stat.

RECLAMĂ

De asemenea, oficialul a declarat că bugetul va fi împărțit într-un mod responsabil, echilibrat și corect.

La a doua rectificare bugetară din an s-a menținut ţinta de deficit de 7,13% din PIB

Declarațiile Ministrului Fianțelor au fost făcute după după întâlnirea din 9 decembrie 2021, la sediul Ministerului Finanțelor, unde au participat reprezentanți ai Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR) și Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

”Pregătim un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia și a împărți mai corect banii țării pentru binele tuturor românilor!

Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare.

Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, așezat și găsim soluții.

Colegii de cabinet știu că ușa biroului meu este oricând deschisă. Discutăm despre necesarul de finanțare pentru proiectele și politicile fiecărui minister, despre prioritățile din programul de guvernare.

Avem ambiția să chibzuim cât mai bine banii publici! Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum și pentru finanțarea proiectelor de investiții așteptate de români, susținerea serviciilor publice, îndeosebi pentru măsurile de combatere a pandemiei. Rectificarea bugetară trebuie să fie o excepție și nu soluție pentru stingerea unor crize”, a declarat Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

sursa:https://dromania.ro/ministrul-finantelor-asigura-romanii-ca-nu-se-vor-introduce-taxe-noi-in-2022-pregatim-un-buget-echilibrat-si-responsabil-30600?fbclid=IwAR1UI9pK4POK4RTXGYyUssYCdfipwar85uheSR0YDScPFnT26jjiGePZMdg

RECLAMĂ
Articolul precedentFemeile din armata nord-coreeană sunt supuse unor chinuri groaznice. Ce a declarat un fost soldat
Articolul următorIon Ţiriac, propunere şoc pentru Klaus Iohannis. „Pun 30 de milioane de euro pe masă!”— >>