Acasă Stiri Reacția Jandarmeriei după protestele violente de la Parlament. Ce au făcut public...

Reacția Jandarmeriei după protestele violente de la Parlament. Ce au făcut public după ce protestatarii AUR au intrat cu forța în curtea Parlamentului și au vandalizat mașini —

351
0

Protest scăpat de sub control, marți, în Capitală: de dimineață, simpatizanți și membri AUR au manifestat la Palatul Parlamentului față de impunerea certificatului COVID și de obligativitatea vaccinării.Câteva sute de oameni au forțat accesul în curtea clădirii și au ajuns chiar până pe treptele Senatului.

RECLAMĂ

Apoi, protestatarii au pornit către sediul Guvernului, însă pe parcurs jandarmii au dispersat mulțimea.

Însoțiti de forțele de ordine, protestarii au făcut o oră de la Parlamentul României până la Guvern, numai ca să găsească un dispozitiv impresionat de jandarmi și ușa Executivului închisă!

Prim ministrul este la Bruxelles, însă manifestanții știu foarte clar că, în zilele urmatoare, este posibil ca Guvernul României să își asume în Guvern adoptarea certificatului verde.

 În jurul prânzului, câteva sute de manifestanți au forțat accesul în curtea clădirii, iar câțiva au reușit să ajungă până pe treptele Senatului!

Premierul Nicolae Ciucă a luat legătura cu ministrul de Interne Lucian Bode și i-a cerut ”să protejeze integritatea instituțiilor statului”.

Jandarmii au făcut cordon la intrare pe scări și au încercat să-i îndepărteze pe protestatari de la ușă. De altfel, la acel moment, au fost mobilizate atât forțele jandarmeriei, cât și cele SPP din Parlament.Astfel, SPP și-a întărit dispozitivul, iar ușile de acces ale Senatului României au fost blocate.Deputatul PSD Daniel Suciu a declarat de la microfonul plenului deputaților că au fost vandalizate mașini în curtea Senatului. Surse oficiale sau confirmat, ulterior, că a fost vandalizată inclusiv o mașină a ambasadei SUA în România.

Jandarmeria Capitalei: ”Până în prezent, nu s-a folosit forța”

Jandarmeria București a transmis un comunicat de presă în care precizează că, ”până în prezent”, nu a folosit forța:

”În legătură cu pătrunderea unor persoane în curtea Palatului Parlamentului, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

La acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituției.

Până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forța sau mijloacele din dotare.

Facem apel către participanți să coopereze cu jandarmii, să respecte îndrumările acestora și să se îndrepte către ieșirea din curtea instituției, prin zona indicată de forțele de ordine.”

În interior, de la pupitrul sălii de ședință, parlamentarii AUR au cerut colegilor lor să nu voteze proiectul prin care vaccinarea devine obligatorie pentru medici și angajații ISU, respectiv proiectul inițiat de Florin Cîțu. Trebuie precizat, însă, că această inițiativă este pe ordinea de zi de două săptămâni, fără raport de la comisii și fără nici cea mai mică șansa să fie dezbătută și votată.

Parlamentari și susținătorii AUR au organizat, în fața Palatului Parlamentului, un protest față de introducerea certificatului verde COVID.

Protestul a început în jurul orei 09:00. Câteva sute de oameni, mulți cu steaguri și pancarte cu mesaje împotriva introducerii certificatului COVID, au venit în fața clădirii Parlamentului.

Manifestația a fost organizată de AUR.Potrivit copreşedintelui acestui partid, George Simion, certificatul verde COVID este “ineficient” şi “neconstituţional”, iar protestul a fost organizat pentru a spune un “nu hotărât acestor măsuri aberante, care nu soluţionează problema”.

Luni, ședința Camerei Deputaților a fost perturbată de parlamentarii AUR, conduși de George Simion, și de senatoarea independentă Diana Șoșoacă, prezentă și ea la această ședință.

Aceștia au adus un banner uriaș, care a acoperit complet prezidiul Camerei Deputaților, cu următorul mesaj: ”Libertate fără certificate”.

sursa:https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/video-protest-aur-impotriva-certificatului-verde-covid-sute-de-oameni-in-fata-palatului-parlamentului.html?fbclid=IwAR3mzbYy09HlDprVujD_WoLOC6C5wlFwo86UcIxgFZ8FAccUmqCsH6vcQIk

RECLAMĂ
Articolul precedentFlorin Cîțu a fost hărțuit, din nou, de George Simion în Parlament
Articolul următorViața bate filmul! Primarul din Argeș scos din râu în timp ce fugea la mănăstire după ce a dat foc primăriei a folosit pentru incendiere motorina pentru deszăpezirea comunei. De ce era așa de supărat e cu totul ieșit din comun – – –