Acasă Stiri Lovitură pentru acești pensionari! Ministrul Finanțelor anunță impozitarea pensiilor din 2022 —>

Lovitură pentru acești pensionari! Ministrul Finanțelor anunță impozitarea pensiilor din 2022 —>

434
0

Premierul Nicolae Ciucă și Ministrul de Finanțe sunt în căutare de bani. Bugetul statului este într-o criză accentuată,

RECLAMĂ

iar lipsa banilor face imposibilă plata datoriilor statului.

Așa se face că pe masa guvernanților există un proiect de lege prin care se dorește colectarea mai mult impozite.

Cei vizați în acest proiect sunt pensionarii cu pensii mai mari de 4.000 de lei.

Un nou proiect de colectare a banilor la bugetul de stat
Criza economică și situația bugetului de stat nu mai este o necunoscută pentru imeni în aceste zile. Deși, inițial, actuala coaliție de guvernare promitea că nu se vor mai introduce noi taxe sau impozite, realitatea este cu totul alta, iar noile demersuri sunt menite să impoziteze pensiile mai mari de 4.000 de lei.

Banii, conform noului proiect, vor merge către contribuțiile de sănătate, prin colectarea unui procent din sumele încasate de această categorie de pensionari. Ministerul de Finanțe a publicat pe site-ul său contținutul acestui proiect, regăsit de fapt, conform MF, atât în planul de guvernare, cât și în PNRR.

„Pentru implementarea măsurilor din domeniul fiscal cuprinse în Programul de guvernare, aprobat prin Hotărârea Parlamentului României nr. 42/2021 pentru acordarea încrederii Guvernului, precum şi a obiectivelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă cu privire la necesitatea reducerii distorsiunilor şi stimulentelor fiscale, se propune eliminarea facilităţii de exceptare de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice care au calitatea de pensionari, pentru veniturile din pensii pentru partea ce depăşeste suma lunară de 4.000 de lei, pentru fiecare drept de pensie.

Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, pentru veniturile din pensii care depăşesc 4.000 de lei lunar, o reprezintă partea ce depăşeste suma lunară de 4.000 de lei, pentru fiecare drept de pensie. În prezent, potrivit prevederilor Codului fiscal venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei. Totodată, persoanele fizice care au calitatea de pensionari sunt exceptate de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din pensii.”, se precizează în nota de justificare a Proiectului Ordonanţă de urgenţă din 16 decembrie.

Pensiile sub 4.000 de lei nu se impozitează
Același proiect mai precizează că nu se vor colecta sumele pentru contribuțiile la sănătate dacă pensiile sunt sub plafonul de 4.000 de lei. Veștile nu sunt îmbucurătoare pentru pensionarii militari, având în vedere că proiectul precizează că nu se va face o actualizare a acestor pensii, conform reglementărilor în vigoare. În același act Ministerul de Finanțe propune măsura temporară de stabilire a unei valori fixe a punctului amendă:

sursa:https://dromania.ro/pensionarii-care-vor-plati-contributii-la-stat-din-2022-ce-categorie-de-romani-se-incadreaza-30398?fbclid=IwAR2wQfWN6wIIfUGO1nOTP-Z1lyH1a0csIba2yBmwg6L_Al7H1d5XSYq_BTU

RECLAMĂ
Articolul precedentO elevă din Dâmbovița a fost bătută cu bestialitate de un grup de tineri. Adolescenta se afla în autobuzul cu care se întorcea de la școală
Articolul următorTRAGIC! Dublă tragedie în Argeș! George, un adolescent de 16 ani, s-a sinucis/Bunica tânărului a murit și ea de durere când a aflat