Acasă Stiri Teroare în Afganistan. Talibanii au ucis ruda unui jurnalist, iar acum îl...

Teroare în Afganistan. Talibanii au ucis ruda unui jurnalist, iar acum îl caută și pe el

543
0

Talibanii vânează un jurnalist colabator al Deutsche Welle, căutându-l din ușă, în ușă.

RECLAMĂ

În căutarea lor, talibanii au ucis un membru al familiei jurnalistului și au rănit grav un altul. Alte rude au reușit să scape și acum fug de teama talibanilor.

Junalistul este deja în Germania, anunță Deutsche Welle.
Președintele director-general al DW, Peter Limbourg, a condamnat, joi, ceea ce s-a întâmplat și a cerut autorităților germane să intervină.

“Uciderea de către talibani a unui membru al familiei redactorului nostru este o tragedie care arată pericolul acut în care se află toți angajații noștri din Afganistan și familiile lor. Talibanii efectuează la Kabul și în provinciile afgane căutări organizate după jurnaliști. Timpul (în care putem să-i salvăm) se scurge rapid!”, a spus el.

Casele a cel puțin trei jurnalioști au fost atacate de talibani. Se pare că Nematullah Hemat, de la postul privat Ghargasht TV, a fost răpit de talibani, iar Toofan Omar, șef al postului de radio privat Paktia Ghag Radio, ar fi fost ucis.

La începutul lunii august, traducătorul Amdadullah Hamdard, care lucra pentru publicația germană “Die Zeit”, a fost ucis de doi talibani.

În aceste condiții, Deutesche Welle și alte posturi mass-media și organizații au cerut guvernului german să înființeze de urgență un program de vize pentru colaboratorii media afgani.

sursa:https://stirileprotv.ro/stiri/international/talibanii-vaneaza-un-jurnalist-deutsche-welle-mergand-din-usa-in-usa-i-au-ucis-o-ruda-si-au-ranit-alta.html?fbclid=IwAR0z_E-CgMEgEuVoTmxHjATcnKhoUFccxZX6GXP5imIqJRa9ASvge5YoEyg

RECLAMĂ
Articolul precedentULTIMĂ ORĂ! Accident infiorător. O fată de 14 ani și alți doi tineri de 18 și 19 ani au murit după ce maşina în care se aflau s-a izbit de un copac
Articolul următorDetaliul înfricoșător surprins de o tânără în poza de familie făcută în vacanță