Acasă Stiri Imagini cumplite în Galați, după ce canalizarea a refulat prin bazinele wc-ului...

Imagini cumplite în Galați, după ce canalizarea a refulat prin bazinele wc-ului unui restaurant

397
0

Timp de peste două ore a plouat torențial în Galați. În tot acest timp, aproape toate străzile au fost inundate, iar copacii rupți au căzut peste mașini din cauza vântului. Apa a refulat prin toaletele unui restaurant situat pe Faleza Dunării.
Canalizarea a refulat prin bazinele wc-ului unui restaurant

RECLAMĂ

Miercuri noapte, o ploaie torențială a făcut ravagii în Galați. Apele au inundat orașul, după ce canalizările nu au mai putut face față. Timp de circa 40 de minute a căzut și grindina. Oamenii spun că nu a mai plouat niciodată atât de tare în Galați. Grindina a fost de mărirea unui ou de porumbel, iar copacii au fost rupți și mașinile avariate.

Într-un restaurant ce se află pe Faleza Dunării, puhoaiele de apă au pătruns prin toalete și au inundat localul complet. Pagubele materiale au fost imense. O familie din Galați a avut o noapte de coșmar, după ce o țeavă de colectare a cedat, iar apartamentul a fost inundat din cauza presiunii uriașe.

Zeci de mașini au fost blocate în mijlocul apelor. Unele au fost grav avariate de copii care s-au prăbușit peste ele. De asemenea, pe mai multe străzi carosabilul a cedat din cauza cantității mari de apă.
Guvernul a stabilit câți bani primesc cei afectați de inundații

În cursul zilei de joi, guvernul a adoptat un act normativ care prevede acordarea de ajutoare familiilor care au fost afectate de fenomene meteo precum inundați, alunecări de teren etc. Toate acestea în limita unui plafon de 5 milioane de lei, potrivit premierului Florin Cîțu. Premierul a precizat că sumele sunt mai mari decât cele prezentate inițial.

Persoanele care au locuințele afectate în proporție de 75 % vor primi 6.000 de lei. Cei cu locuințe afectate în proporție de 50 – 75% vor primi 4.000 de lei, iar cei cu locuințele afectate în proporție de 25 – 50% vor primi 2.500 de lei. Persoanele care au locuințele afectate până în 25% vor primi 1.500 de lei.

1.000 de lei vor primi familiile sau persoanele singure ale căror bunuri au fost deteriorate. Dacă, din nefericire, în urma acestor fenomene meteo au fost persoane decedate, familiile vor primi suma de 7.500 de lei. Premierul a spus că în circuit de avizare se află și un act normativ ce prevede sprijin financiar și pentru localitățile care sunt afectate de fenomene meteo. https://ziareonline.ro/imagini-cumplite-in-galati-dupa-ce-canalizarea-a-refulat-prin-bazinele-wc-ului-unui-restaurant.html

RECLAMĂ
Articolul precedentA băut 12 energizante pe zi, timp de 1 an. Ce a pățit apoi e dramatic
Articolul următorRaed Arafat, declarație ireală despre decesele covid-19. E știrea momentului