Acasă Stiri Familiile militarilor morți în accidentul aviatic de la Sibiu, umilite de MApN...

Familiile militarilor morți în accidentul aviatic de la Sibiu, umilite de MApN / Și îndoliați, și cu banii luați!

547
0

Cazul celor opt militari morți în misiune, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit, în 2014, în județul Sibiu, ia o turnură neașteptată: MApN vrea înapoi banii acordați cu titlu de despăgubiri, în cazul unora dintre familiile îndoliate.

RECLAMĂ
  • Armata Română vrea banii înapoi de la rudele militarilor morți în accidentul aviatic de la Sibiu
  • MApN a ajuns la concluzia că a plătit cam mult pentru doar opt morți
  • Familiile îndoliate se vor alege cu toate conturile blocate și, dacă nu au bani, vor fi aruncați din case

Pentru că la bugetul de stat sunt bani doar pentru despăgubirile acordate criminalilor și pedofililor, pe motiv că aceștia nu beneficiază de condiții de lux în celule, autoritățile strâng cureaua și taie de unde se poate: de la familiile militarilor morți în misiune, de exemplu. Recent, Ministerul Apărării Naționale a contestat o hotărâre judecătorească prin care fuseseră acordate despăgubiri morale de câte 80.000 de euro în cazul celor opt militari morți în urma unui accident de elicopter produs pe 21 noiembrie 2014, în județul Sibiu.

MApN a acordat familiilor acestor urmași despăgubirile stabilite dar, totodată, a făcut și recurs, la Curtea Supremă, care a decis în unele dosare casarea cu trimitere spre rejudecare la Curtea de Apel Cluj. Așa că, dacă instanța va stabili despăgubiri mai mici, familiile militarilor morți în misiune vor fi obligate să returneze banii. Dacă nu returnează sumele primite „în plus”, urmează conturi blocate și executarea silită a bunurilor, inclusiv a caselor.

„Vor fi două tipuri de situații, legate de aceeași speță, în care unii dintre urmași vor rămâne cu banii primiți că despăgubiri, iar alții vor trebui să îi restituie MApN”, a spus un avocat despre procesul în cauză, potrivit cluj24.ro. Conform aceleiași surse, MApN a precizat: „Ministerul Apărării Naționale respectă întotdeauna prevederile legale și se conformează hotărârilor judecătorești definitive pronunțate de instanțe. Hotărârile judecătorești sunt obligatorii pentru toate părțile din proces”.

Cei opt militari pentru care, în opinia conducătorilor de oști, MApN a plătit cam mult, și-au pierdut viața în urma prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, pe 21 noiembrie 2014, în jurul orei 10.40, pe raza localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu. Militarii morți în misiune erau: comandorul Artur-Grigore Palfi (46 ani, căsătorit, un copil), căpitanul medic Rareş-Cosmin Moldovan (34 ani, căsătorit, un copil), căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan (29 ani, căsătorit), sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol (25 ani, necăsătorit), maistrul militar cls. I Paul Bădescu (41 ani, necăsătorit), maistrul militar cls. II Dorin Fodor (43 ani, căsătorit, doi copii), maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gădălean (33 ani, necăsătorit, un copil) şi maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip (30 ani, necăsătorit).

sursa:https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/familiile-militarilor-morti-in-accidentul-aviatic-de-la-sibiu-umilite-de-mapn-si-indoliati-si-cu-banii-luati-256486.html

RECLAMĂ
Articolul precedentPensionară atacată și lăsată lată, pe stradă, din cauza cățelușului / Fiul victimei, mesaj incredibil
Articolul următorA fost reținută și femeia care îl însoțea pe șoferul care a atacat un bărbat cu o crosă de golf în trafic