Nu este de joacă! Simptomeleor specifice coronaviruslui precum tuse seacă continuă, febră, oboseală și dureri de cap, se mai adaugă un simptom mai puțin cunoscut asupra cărora medicii atrag atenția.
Este foarte important să cunoşti principalele simptome specifice noului coronavirus şi, potrivit NHS (Serviciul Naţional de Sănătate) tusea uscată continuă şi febra sunt două dintre principalele semne însă, pacienţii care s-au recuperat de coronavirus au menţionat multe alte simptome pe care le-au experimentat în timpul îmbolnăvirii, printre care şi durerile de cap şi pierderea mirosului sau a gustului.
Un simptom mai puțin cunoscut al coronavirusului
Dar asta nu e tot, pe lângă aceste simptome s-a mai depistat încă un semn care le-a atras atenţia specialiştilor: colorarea buzelor. Dacă observi că buzele încep să devină albastre, acest aspect indică pneumonia, o complicaţie a coronavirusului sever, ceea ce înseamnă că trebuie să mergi direct la spital, informează The Express, citat de CSID.
Simptome comune ale pneumoniei sunttusea şi dificultatea de a respira, dar şi colorarea buzelor, acestea devenindalbastre, ceea ce semnalează lipsa oxigenului din sânge.
Bineînţeles, pneumonia nu este singura afecţiune care duce la albăstrirea buzelor, ci şi şocul septic, probleme ale inimii sau plămânilor pot provoca şi ele lipsa oxigenului şi schimbarea culorii pielii.
Se pare că majoritatea pacienţilor diagnosticaţi cu noul coronavirus s-au confruntat cu simptome uşoare sau moderate, printre care reamintim dificultatea de a respira, tusea şi senzaţia de oboseală.
Alte persoane infectate cu noul virusrespirator s-au confruntat cu simptome extreme sau chiar au făcut pneumonie.NHS descrie pneumonia ca fiind ”o umflătură a ţesutului unuia sau ambilor plămâni”
De asemenea, au adăugat că ”la capătul tuburilor respiratorii care se regăsesc în plămâni se regăsesc mici săculeţi cu aer. Dacă ai pneumonie, aceştia se inflamează şi se umple cu lichid”.
Experţii NHS avertizează că oricine observă acest semn să meargă de urgenţă la spital sau să ceară îngrijiri.
(SURSA: CSID)