Acasă Stiri Ponta: Nu am făcut niciun fel de nominalizare pentru şefia Parchetelor şi...

Ponta: Nu am făcut niciun fel de nominalizare pentru şefia Parchetelor şi nu am vorbit despre nume

739
0

Premierul Victor Ponta a anunţat că în cadrul întâlnirii cu procurorii din CMS s-a discutat doar despre procedura de numire a şefilor Parchetelor. Ponta a mai spus că varianta numirii rapide a şefilor Parchetelor a căzut şi că-l va informa pe şeful statului despre acest lucru.

RECLAMĂ

„Nu am făcut niciun fel de nominalizare şi nu am vorbit despre niciun fel de nume, nici aici, la întâlnirea cu secţia de procurori, nici cu altă ocazie. Am avut o discuţie cu membrii secţiei de procurori a CSM despre procedură: dacă mergem pe procedura prevăzută în acest moment de lege, cu propunerea ministrului Justiţiei, avizul CSM şi numirea de către preşedinte sau dacă mergem pe acea procedură discutată şi cu ministrul Pivniceru şi cu Comisia Europeană, care presupune anumite etape discutate de Pivniceru cu secţia de procurori. Opinia procurorilor CSM este de a merge pe o procedură de selecţie cu toate etapele. Am luat act de acest punct de vedere şi am spus foarte clar că nu vreau să facem propuneri decât dacă ne înţelegem asupra procedurii de urmat şi acesta este rezultatul”, a anunţat premierul Victor Ponta, care a completat că-l va informa şi pe preşedintele Traian Băsescu despre concluziile discuţiilor de la CSM, cu menţiunea că nu va exista „o procedură rapidă”.

Premierul a mai anunţat că prioritară acum este numirea unui nou ministru al Justiţei, despre care Ponta a spun că va fi propus de PNL.

De asemenea, premierul Victor Ponta a anunţat că procurorul general şi şeful DNA vor fi selectaţi în urma unei proceduri care va fi condusă de viitorul ministru al Justiţiei. Sursa: rtv.net

RECLAMĂ
Articolul precedentPrins fără permis la volan după ce comisese un furt
Articolul următorBadea nu se lasă! Îl face praf pe Turcescu: «Te iubesc! În gură!»