Acasă Stiri Au cărat în spate bolovani de stâncă, ciment, apă și au construit...

Au cărat în spate bolovani de stâncă, ciment, apă și au construit un heliport în Munții Făgăraș

598
0

Una dintre zonele frecventate de iubitorii muntelui este Făgărașul. Pe cât de spectaculoasă și minunată, pe atât de periculoasă este zona, aici având loc foarte multe accidente. Salvamontiștii argeșeni sunt nevoiți să care în spate accidentații din cele mai îndepărtate locuri, astfel că acțiunile lor durează ore întregi și sunt epuizante.

RECLAMĂ

Relu Nica, salvamontist în zona Curtea de Argeș, a decis că ar fi util contruirea unui heliport care să permită aterizare elicopterelor SMURD care să preia turiștii accidentați de cât mai sus, fără a mai fi nevoie de transportul lor la sosea.

Pentru că nu a avut resurse financiare, Relu Nica a apelat la ajutorul unor prieteni. După zile întregi de muncă, în care au cărat cu spatele bolovani de stâncă, ciment, apă și alte materiale de construcție, în Ferestra Zmeilor, unul dintre cele mai dificile puncte din Făgăraș, există un heliport funcțional.

„€Acțiunea Zidăria din Fereastră s-a încheiat. Este un proiect reușit, încă un succes al nostru, al oamenilor care au puterea să facă ceva. Mulțumesc celor care au contribuit financiar, organizatoric, cu timpul și cu energia lor. Vreau să știți că orice mic efort a contat enorm pentru toți.

A fost o persoană care a lucrat toată perioada, un prieten care a adus peste 20 de motocicliști care au „motorizat” și accelerat acțiunea, un prieten care a riscat integritatea autoturismului pentru a căra nisipul și cimentul cât mai sus, o fată și prietenul ei (francez!) au cărat lespezi mari zile la rând, un vechi prieten care a adus și materiale dar a și venit la muncă, plus nu în ultimul rând vecina noastră drăguță care a adus seara prăjituri și plăcinte pentru toată trupa. Au fost și câteva persoane pe care nu am apucat să le cunosc, și-mi pare cumva rău, aș fi vrut să le mulțumesc personal. Unii dintre aceștia nu au stat nici măcar la masă – au muncit și apoi au plecat. A ieșit o treabă bună, și în perioada care urmează așteptăm inițiative și din partea autorităților!”, a scris Relu Nica pe Facebook.

sursa: activenews.ro

 

RECLAMĂ
Articolul precedentCopiii nemților preferă jucăriile de lemn românești: Sunt ecologice și-i apropie de natură
Articolul următorDE CE ȘI-A BĂTUT CRISTI BOUREANU FIICA ÎN MIJLOCUL STRĂZII. „E un copil care neagă orice regulă de moralitate. A FOST DATĂ AFARĂ DIN ȘCOALĂ!. Se întâlneşte cu prieteni care fumează, CONSUMĂ ALCOOL, îşi pierd nopţile prin Centrul Vechi, alții SE DROGHEAZĂ!