Acasă Stiri Salvamarii români, printre cei mai tari din lume! Cum s-au clasat la...

Salvamarii români, printre cei mai tari din lume! Cum s-au clasat la campionatul salvatorilor

643
0

Doi salvamari constănțeni au participat la un prestigios concurs internațional și s-au întors acasă cu două medalii, obținând un loc 2 și locul 3 la diverse probe.

RECLAMĂ

Gabi Culea, șeful Salvamarilor din Mamaia, și Victor Fedul au participat, între 1 și 8 septembrie la World Championships Lifesaving Masters. Concursul, care s-a desfășurat în Olanda, este destinat, așa cum îi spune și numele, salvamarilor din întreaga lume, România fiind reprezentată de doi salvamari constănțeni din cadrul Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști din România.

„Eu am luat locul 3 în proba se Surf Sky (kaiac), iar Victor locul 2 la 2 km Beach Run (alergare pe plaja), au fost cred că în jur de 4.000 de sportivi la diferite categori: Masters, național team, juniori, intercluburi. Noi am participat la Masters“, a declarat Gabi Culea.

Potrivit lui Culea, la această competiție, supremația o deține Australia, salvamarii de aici fiind cei care obțin cele mai multe premii. Nici constămnțenii nu se lasă însă. Au la activ mai multe participări.

„Asociația s-a implicat, avem numeroase participări, este o competiție foarte grea. Am fost la edițiile din 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2015 și 2016. În anul 2008 am luat titlul mondial la proba de ștafetă împreună cu colegii Culea, Oancea, Straton și Murineanu, în anul 2015 la Europenele de Masters, Victor a luat 2 medalii de aur, 2 de argint, 2 de bronz și eu 3 de bronz“, a precizat Gabi Culea.
sursa: libertatea.ro

 

RECLAMĂ
Articolul precedentPaula Chirilă a renunțat la verighetă. „Nu pot să îmi otrăvesc prezentul”
Articolul următorScandal la Țebea pe Legea lui Avram Iancu