Elevi intoxicaţi cu o substanţă necunoscută la o şcoală din Bucureşti

Elevi intoxicaţi cu o substanţă necunoscută la o şcoală din Bucureşti

65
0
SHARE
loading...

Mai mulţi elevi au acuzat stări generale de rău, iar unii dintre ei au ajuns la spital, după ce s-ar fi intoxicat cu o substanţă necunoscută la şcoala 133 din Bucureşti.

loading...

Actualizare 16:50. Şcoala 133 a emis un comunicat, prin care informează ce s-a întâmplat cu copiii.

“Astăzi, 21 ianuarie 2020, în jurul orelor 14.00, la Școala Gimnazială nr. 133 din sectorul 4 a fost semnalată o posibilă intoxicație a mai multor copii. Un număr de 23 de elevi au acuzat o stare de rău, usturimi ale mucoasei nazale și usturimi ale ochilor și gâtului, drept pentru la fața locului au ajuns un număr de 9 ambulanțe și mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Autoritatea Locală și ofițeri ai ISU au asigurat evacuarea în regim de urgență a tuturor copiilor din școală și au luat măsuri ca elevii să ajungă în siguranță acasă, la familiile lor. Momentan, nu sunt precizate cauzele stării de rău pe care au acuzat-o elevii, acestea fiind investigate de specialișții Inspectoratului pentru Situații de Urgență și cei ai Primăriei Sectorului 4”, informează conducerea şcolii.

Actualizare 16:45. 24 de elevi au fost examinaţi la cabinetul scolar, 7 au ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu, 2 la Marie Curie. În urma masuratorilor efectuate de echipajul CBRN, nu au fost depasite pragurile de alarmare.

Actualizare 15.50. Potrivit ISU, până la această oră, şase copii cu vârste între 11 şi 14 ani au fost transportaţi la spital (patru la ‘Grigore Alexandrescu’ şi doi la ‘Marie Curie’).

Alarma a fost dată, în urmă cu câteva minute, după ce elevii au acuzat dureri de cap.

Profesorii au sunat la numărul unic de urgenţă 112, iar la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje SMURD, o ambulanţă, dar şi autospeciala CBRN din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Toţi elevii au fost evacuaţi din incinta şcolii, în timp ce specialiştii ISU încearcă să identifice sursa substanţei necunoscute.

Şcoala 133 din Bucureşti a fost evacuată de pompieri

Vezi 2 imagini în Galerie

În acelaşi timp, medicii îi consultă pe elevi, iar până în prezent o singură fată, de 14 ani, a fost transportată la spitalul ‘Marie Curie’.

– informaţii în curs de actualizare –

Sursa: observator

loading...