Home Life Style Corpul are nevoie de odihnă. Mintea are nevoie de liniște. Inima are...

Corpul are nevoie de odihnă. Mintea are nevoie de liniște. Inima are nevoie de bucurie.

482
0
loading...

Toată natura ne învață că pentru a putea da sau a oferi trebuie ca mai întâi să ai ce. Nici un pom fructifer nu ar putea da delicioasele fructe dacă nu s-ar hrăni pe el mai întâi cu mineralele și nutrimentele din sol, dacă nu ar absorbi cu nesaț energia solară atât de necesare facerii și coacerii roadelor.

loading...
loading...

La fel este și cu noi. Trupul, inima și mintea noastră funcționează cel mai bine atunci când le oferim acele lucruri de care au nevoie pentru a se dezvolta. Calitatea roadelor noastre este direct influențată de calitatea nutrimentelor noastre.

Nu pune la suflet jignirile, vorbele rele, bârfele. Nu te expune mediilor unde se vorbește licențios și elimină din grupul tău apropiat persoanele negativiste, pesimiste, nemulțumite, puse pe scandal, irascibile și slobode la gură. Urechile noastre, auzul nostru, au fost create pentru armonie și simfonie.

Ce auzim contribuie la păstrarea sau pierderea păcii interioare.
Pacea sau lipsa ei afectează în mod direct atât sănătatea noastră fizică dar și psihică. Stai la distanță de cei care seamănă descurajare, de cei mereu nemulțumiți, de lamentările nefondate ale celor fără viziune și credință. În schimb, fii tu unul dintre cei care seamănă speranță, lumină, optimism și alătură-te celor care fac la fel. Fii un emisar al veștilor bune! Fii o veste bună pentru cei din jurul tău!

Ceea ce auzim ne schimbă creierul! Oamenii negativi, pesimiști, ursuzi, nemulțumitori, toxici, nu au devenit așa peste noapte ci prin expuneri repetate în mod voit la medii unde aceste rele au fost prezente, formându-și tipare cognitive de acest tip care au devenit mai apoi, automatisme.

Mintea noastră este influențată de ceea ce privesc ochii noștri iar ceea ce privim mai des se transformă în comportamente. Oamenii nu se nasc răi, violenți fizic sau verbal, ci devin astfel din cauza imitării unor comportamente care le-au servit drept modele.

E important să alegem intenționat să petrecem mai mult timp cu oamenii care ne plac și îi iubim, să ajungem în locuri unde găsim liniște, să privim apusuri și răsărituri mai des, să ne ridicăm ochii din ecrane și să ne privim mai des unul pe celălalt, să privim mai mult la cer, să punem pauze mai dese alergării și tumultului oferindu-ne momente prelungi de tihnă.

Hrănește-ți privirea cu frumos, decide ca ochii să-ți absoarbă imagini care merită memorate, lasă cerul să te locuiască cu toată armonia sa și viața va vibra în armonii ne mai cunoscute.

Sursa: prafdestele

loading...
loading...