Complexul Europa, demolat în această dimineaţă. Buldozerele pun toate construcţiile la pământ

Complexul Europa, demolat în această dimineaţă. Buldozerele pun toate construcţiile la pământ

393
0
SHARE
loading...

Adio, Europa. Complexul comercial de la marginea Capitalei, vechi de 24 de ani, urmează să fie astăzi distrus în totalitate.

loading...

La o săptămână după ce au început demolările, intervin şi proprietarii terenului. Astăzi, cu mai multe excavatoare şi buldozere sunt hotărâţi să pună tot depozitul la pământ. 

Comercianţii însă sunt revoltaţi şi cred că afacerile lor sunt închise ilegal. Oamenii sunt supăraţi şi spun că nimeni nu le-a oferit nicio explicaţie. 

Cunoscut drept raiul evazioniştilor, Complexul Europa a fost mereu în vizorul autorităţilor. Au vrut de nenumărate ori să îl închidă, dar toate tentativele au eşuat.

Complexul Europa, închis şi demolat după 24 de ani

Abia la sfârşitul lunii iulie, după o acţiune amplă, s-a decis demolarea construcţiilor fără autorizaţie. Tot atunci 700 de poliţişti şi 250 de jandarmi au controlat mai multe standuri din care au confiscat 16 camioane de marfă contrafăcută şi zeci de mii de euro. 

Autorităţile spun că nu fac altceva decât să pună în practică un ordin judecătoresc. Iar proprietara de drept a trenului susţine că este foarte greu să reintre în posesia terenului, şi asta deoarece comercianţii se opun din răsputeri evacuării. 

Cristina Salitrei: Acel complex Europa a fost creat în anii 1991 – 92. De la un moment încoace, el a fost administrat în mod evident, abuziv, de mai multe societăţi comerciale care au avut un pic mai multe interese taie. S-au tot dezvoltat uşor, uşor, în timp, activităţile comerciale care erau la limita legii sau în afara legii, evident cu concursul autorităţilor, iar în acest moment este un fenomen infractional  Din această cauză autoritățile au făcut acest demers.

Sursa: observator

loading...