Acasă Stiri Trei morţi şi doi răniţi, la Bacău, din cauza gazului emanat de...

Trei morţi şi doi răniţi, la Bacău, din cauza gazului emanat de vinul lăsat la fermentare

453
0

Trei persoane au murit intoxicate cu dioxid de carbon în beciul unei case din judeţul Bacău. Gazul se acumulase de la vinul lăsat se fermenteze în butoaie. După ce primul om şi-a pierdut cunoştinţa, soţia acestuia şi un vecin au intrat după el, dar au murit şi ei încercând să-l salveze. Alte două persoane au ajuns la spital. Vinul păstrat în spaţii închise este periculos, pentru că gazul pe care îl emană este invizibil şi nu are miros.

RECLAMĂ

Tragedia s-a petrecut într-un beci îngust, fără surse de aerisire, unde un bărbat de 50 de ani, din Comăneşti, a coborât să scoată o cană de vin din butoaie. Nu s-a mai întors.

Un vecin spune că „erau gaze prea puternice. Nu au aerisire în beci. Nu este aerisire. Dacă ar fi aerisire, da, dar aşa nu este aerisire„.

După bărbat au intrat soţia sa şi un vecin. Ambii şi-au pierdut cunoştinţa. 

Un localnic spune că „nu realizezi. Eu, dacă ar fi nevastă-mea, să spun… Pe moment, atunci, nu mai realizezi. Te duci ca înecatul„.

Speriaţi că nu mai iese nimeni, cei doi copii ai vecinului au coborât la rândul lor în beci. Au fost singurele persoane pe care echipajele ISU le-au găsit conştiente.

Andrei Grecu, purtător de cuvânt ISU Bacău: Colegii mei au intrat cu ajutorul aparatelor de respirat autonom, le-au scos la suprafaţă şi le-au predat echipajelor medicale

Bărbatul şi soţia sa de 45 de ani au murit la faţa locului, în ciuda manevrelor de resuscitare. Vecinul de 46 de ani a fost transportat la spital.

Florin Hiru, medic UPU Comăneşti: A intrat din nou în stop respirator în camera de gardă, a fost resuscitată 45 de minute, dar fără succes, declarându-se decesul

La spital au ajuns şi cei doi copii ai vecinului, cu intoxicaţie minoră. Au fost externaţi azi dimineaţă. 

Dioxidul de carbon pe care îl emană vinul în timpul fermentării nu are culoare şi nici miros. Cine îl inhalează nu îşi dă seama că este intoxicat. De aceea, încăperea în care sunt ţinute butoaiele ar trebui să aibă surse cât mai largi de aerisire, pentru ca gazul să nu se acumuleze.

Dacă beciul este închis, nivelul de dioxid de carbon trebuie verificat în prealabil.

Andrei Grecu, purtător de cuvânt ISU Bacău: Se poate verifica cu ajutorul unei flăcări, un felinar sau o lumânare care se montează pe o prăjină introdusă în spaţiul respectiv. Dacă aceasta se stinge, înseamnă că există dioxid de carbon

Specialiştii ISU spun că cine intervine într-un astfel de caz, nu trebuie să o facă niciodată singur.

În lipsa unui aparat de respirat autonom, cel care intră într-o cameră cu dioxid de carbon ar trebui să fie legat de mijloc cu o coardă. Astfel, în caz că leşină, poate fi tras de cei rămaşi afară.

Sursa: observator

RECLAMĂ
Articolul precedentA câştigat 60.000 de euro la pariuri, apoi a postat pe Facebook fotografia cu banii, dedicaţie pentru “duşmani”
Articolul următor”Mami doarme! E foarte obosită!” O fetiță de trei ani a supraviețuit zile în șir, cu mama moartă în casă